Main menu

header

471 18 1de Carmen Ciripoiu

Dr. ing. Alexandru Pap: „Suntem singurul centru din ţară care testează esenţele florale Bach cu o metodă originală“

Dacă acum peste 60 de ani remediile revoluționare ale dr. Bach de a vindeca personalitatea pacientului au stârnit o mulțime de controverse, timpul însă a demonstrat eficacitatea terapiei florale în zeci de mii de cazuri. Drept urmare, astăzi, remediile florale Bach dau rezultate care uneori lasă fără cuvinte medicina convențională. Despre cum să depășim momentele dificile ale vieții, înțelegând legătura dintre corpul și spiritul uman, aflați din interviul de excepție cu dr. ing. Alexandru Pap, specialist în tehnicile de biogeofizică, bioenergoterapie, reflexoterapie și terapia prin esențe florale Bach, care tratează printr-o altă metodă de alegere a esențelor: individualizarea pe fiecare pacient.

„A avut un efect senzațional și în boala ticurilor”

- Rezultatele terapiilor cu esențe florale sunt excelente dacă se diagnostichează corect cauzele reale și nu cele subiective, acuzate de pacient. În acest sens, dumneavoastră ați elaborat o metodă originală. Despre ce este vorba?

- E adevărat, suntem singurul centru de terapii naturiste care lucrează în acest fel, în sensul că noi facem o individualizare strictă a tratamentului pentru fiecare pacient în parte. Metodica noastră se bazează pe un test psihologic, la aplicarea căruia i se cere pacientului să cuantifice fiecare dintre cele 38 de stări de disconfort psihic, apoi i se cere să aleagă una dintre culorile asociate celor șapte grupe mari de esențe (frici, nesiguranță, interes deficitar față de prezent, suprasensibilitate, singurătate, disperare, noapte neagră în suflet și grija exagerată pentru alții). S-a dovedit întotdeauna că alegerea conține esențele principale de care are nevoie pacientul pentru vindecare. Ulterior, ierarhizarea se face după modul de interacțiune a aurei energetice a pacientului cu aurele energetice ale esențelor. În acest fel, rezultatele nu mai sunt subiective, iar tratamentul este foarte bine ales.

- În cei peste 13 ani de activitate, folosind metodica dumneavoastră, ce boli ați tratat cu succes?

- Să începem cu stresul psihic, unde esențele florale Bach sunt poate cel mai bun remediu. Urmează anxietatea, atacurile de panică, anorexiile, bulimiile, tulburările sexuale psihogene, anumite tipuri de frigiditate, distoniile neurovegetative, nevrozele depresive, absolut toate categoriile de fobii, tulburările compulsiv-obsesive, enures psihogen, dar și tulburări legate de activitatea școlară, și aici mă refer la lipsa de concentrare, dificultate de memorie, trac sau inadaptare. De asemenea, am folosit cu succes esențele florale și ca adjuvant în bolile psihosomatice, ca bolile coronariene, hipertensiunea arterială, gastrita, ulcerul, colita ulceroasă, artrita reumatoidă, astmul bronșic, dischinezia biliară, diabetul sau obezitatea. Tot cu ajutorul esențelor Bach, am reușit să anihilăm și predispozițiile pentru boli precum ulcerul duodenal, dischinezia biliară, diabet. Tratamentul cu esențe a avut un efect senzațional și în boala ticurilor, hiperkinestezie, epilepsie și isterie, prin ameliorarea fantastică a bolii.

„Dacă mama face esențe Bach în timpul sarcinii, copilul se naște fără traume emoționale”

- La cabinetul dumneavoastră vin și persoane care așteaptă ajutorul înainte de o operație sau de susținerea unor examene sau concursuri.

- Așa este și ne mândrim cu faptul că am obținut rezultate foarte bune folosind esențele în pregătirea psihică a unor pacienți înaintea unor intervenții chirurgicale. În același timp, la aceștia și evoluția postoperatorie s-a desfășurat fără complicații, iar vindecarea a fost extrem de rapidă. Aceleași rezultate le-am avut prin folosirea esențelor și în pregătirea unor concursuri și examene.

- Cât de utilă este terapia cu esențe florale în cazul femeilor însărcinate, date fiind schimbările emoționale prin care trec toată perioada sarcinii?

- Extrem de utilă, pentru că o femeie însărcinată trece prin stări emoționale neplăcute, de la râs la plâns, accese de furie, atacuri de panică. Important este să nu se simtă vinovată de aceste lucruri și să încerce să le facă față cât mai bine cu ajutorul remediilor florale Bach, care sunt cea mai bună variantă de restabilire a echilibrului emoțional. Dacă mama face esențe Bach în timpul sarcinii, copilul se naște fără traume emoționale.

„Rezultate excepționale am obținut în cazul animalelor de companie”

- Ce persoane sunt cel mai predispuse la îmbolnăviri?

- Cu siguranță pesimiștii, persoanele care se subapreciază (cele etichetate în copilărie cu vorbele nu ești bun de nimic), cele cu eșecuri în viață, oamenii labili afectiv, cei cu conștiința slabă sau persoanele lipsite de răbdare.

- Îmi spuneați că esențele Bach sunt de un real ajutor nu numai oamenilor, ci și animalelor afectate de anumite traume.

- Rezultate excepționale am obținut în cazul animalelor de companie afectate de zgomote puternice ca tunetele sau exploziile de artificii, precum și de dispariția tovarășului de viață sau de joacă. De asemenea, minunea s-a produs și în cazul unor plante stresate de schimbarea amplasamentului.

- Cât durează tratamentul cu esențele florale Bach?

- În majoritatea cazurilor, tratamentul durează între trei şi șase săptămâni și se oprește în momentul în care se văd schimbări pozitive în starea de sănătate.

Ne ajută să depășim blocajele mentale ce apar în situații de stres

- Este și criza economică de acum un motiv în plus pentru a ne îmbolnăvi? Cum ne ajută esențele florale Bach în acest sens?

- Ne ajută mai mult decât am putea crede. Când o persoană se află pe lista de concedieri, de exemplu, își face un întreg scenariu despre cât de rău îi va merge în perioada următoare. Cu alte cuvinte, devine pesimistă, iar până la depresia în care poate cădea nu e decât un pas foarte mic. Știu persoane care, atunci când au călcat pragul cabinetului nostru, din aceleași motive, nu se gândeau decât la sinucidere. Aceste simptome le putem avea cu toții, indiferent că suntem muncitori sau prim-miniștri. Dar toate revin la normal cu ajutorul acestei terapii. Iar cheltuielile sunt minime!

ATENŢIE. Plantele selecționate sunt complet lipsite de toxicitate, dar nu pot fi luate în paralel cu medicația alopată recomandată de medicul psihiatru și nici cu remediile homeopate.

Esențele nu pot trata schizofrenia, tulburările paranoide, depresia bipolară, tulburările maniaco-depresive, degenerescența senilă şi nici boala Parkinson

Esenţele florale Bach nu au contraindicaţii. Cu ajutorul lor pot fi vindecate orice fobii

Peste 4.600 de oameni vindecaţi până în prezent

În cei 13 ani de activitate, la cabinetul de terapii complementare Somavita au fost vindecați peste 4.600 de pacienți, cu vârste cuprinse între 2 luni și 92 de ani. Printre pacienți s-au numărat și persoane dependente de mâncare, unele fiind în situații disperate, fără nicio speranță, chiar în pragul sinuciderii, terapia cu esențe florale Bach ajutându-le să depășească problemele cu bine. Dr. ing. Alexandru Pap poate fi găsit la Centrul de terapii naturale Somavita, telefon: 021.312.06.02.