Main menu

header

481 14 1Felicia Georgiana Olteanu (10 ani), din localitatea Urlați, Prahova, a primit la naștere un diagnostic crunt: tetrapareză spastică. Vestea a venit ca un trăsnet pentru părinți, care nu își vor găsi liniștea până nu o vor vedea descurcându-se singură.

„Medicii de la Chișinău i-au dat glas fetei mele”

Până la vârsta de 5 ani, copila nu a scos niciun sunet. „E un copil cuminte. Stă acolo unde o pun și nu zice nimic. Până la 5 ani a fost și mai greu, fiindcă nu putea vorbi, iar când voia ceva, pur și simplu începea să plângă. Au fost vremuri foarte triste, dar medicina a avansat, iar doctorii de la Chișinău i-au dat glas fetei mele”, ne-a povestit, emoționată, mama fetiței. Felicia a trecut până acum prin cinci operații, dar tot nu poate sta încă singură în șezut, iar de mers nici nu se pune problema. „Doctorii de la TerraMed, din Chișinău, mi-au dat speranțe mari. Ne-au programat la următoarea operație la 23 august, însă pentru a merge acolo avem nevoie de 1.850 de euro. De aceea vă rog din suflet să ne ajutați! Am încredere în doctorii moldoveni. Ei mi-au ajutat fata să vorbească și tot ei o vor face să și meargă”, a mai spus mama fetei.

Nu le ajung banii pentru pamperși, mâncare și operație...

Din păcate, familia nu poate acoperi costul operației. Tatăl fetei este momentan în șomaj, iar singurul venit al familiei este ajutorul pentru îngrijirea persoanei cu handicap, de 600 de lei. Însă soții mai au și o rată la bancă de 400 de lei pe lună (cu plata căreia au rămas în urmă de când tatăl nu mai are serviciu). În plus, Felicia are nevoie zilnic de pamperși, și nu este singurul copil al familiei. Ea mai are o soră, care a terminat clasa a VII-a. „Abia își așteaptă sora să vină de la școală sau de unde este plecată ca să o plimbe cu căruțul. Iar Valeria o iubește mult și îi face toate poftele. Vă rog din suflet să ne ajutați! Felicia trebuie să ajungă la operație. Nu putem pierde programarea!”, ne-a cerut mama fetei, cu lacrimi în ochi.

Persoanele care doresc și au posibilitatea să o ajute pe Felicia pot depune bani în conturile: RO45BRDE300SV16160123000 (euro), deschis la BRD Urlați pe numele Olteanu Alexandru, sau RO14RZBR0000060008802115 (lei), deschis pe numele Olteanu Gina, la Raiffeisen Bank Urlați. Detalii la: 0768.233.570