Main menu

header

489 14 2de Daniela Anton

Ați constatat că beți apă fără măsură şi tot nu vă săturați? Tendinţa de a bea apă în exces este o boală și poartă numele de potomanie. Acum, pe timpul verii, este normal să beți mai multă apă decât în restul anului. Dar când această nevoie se transformă în obsesie şi cei doi litri de lichide recomandaţi pe zi devin trei sau patru litri este cazul să mergeți la medic.

Poate avea diferite cauze

Mania de a bea apă în neștire afectează persoanele care suferă de deshidratare din diferite cauze: o alimentaţie dezechilibrată, transpiraţie excesivă, diaree, hemoragii sau arsuri pe o suprafaţă mare a corpului, tratamente diuretice etc. De asemenea, potomania afectează şi viaţa pacienţilor cu diabet zaharat şi diabet insipid, dar şi pe a celor cu tulburări psihice sau cu insuficienţă renală.

Reduceți cantitatea treptat

Potrivit specialiștilor, primul lucru pe care trebuie să-l faceți când ați constatat că beți apă fără măsură şi tot nu vă săturați e să vă forţaţi să reduceți treptat cantitatea de lichide. În plus, puteți apela la un medic pentru stabilirea diagnosticului şi a tratamentului adecvat. Puteți încerca și câteva remedii naturiste care vă vor ajuta să rezolvați problema.

Ceaiuri care vă „taie” setea

Afin: faceți o infuzie dintr-o linguriţă cu frunze la 250 ml apă clocotită, se infuzează două minute şi se beau trei căni pe zi, timp de 15 zile pe lună, cu pauză de 15 zile, după care se poate relua.

Salvie: preparați o infuzie dintr-o linguriţă cu plantă la 250 ml apă clocotită. Lăsați la infuzat opt minute şi beți două căni pe zi, timp de 15 zile pe lună, cu pauză de cinci zile, după care puteţi relua tratamentul.

Dud: preparați o infuzie dintr-o linguriţă cu frunze la 250 ml apă în clocot, se infuzează două minute, se beau trei căni pe zi, timp de 15 zile pe lună, cu pauză de cinci zile, apoi se poate repeta cura.

Pont. Pentru a scăpa de mania de a consuma apă în exces puteți apela și la medici specializați în terapii alternative. Ei vă vor recomanda cele mai bune metode complementare, cum ar fi: acupunctura, electroacupunctura, masajul terapeutic şi de relaxare, reflexoterapia, tratament homeopat sau fitoterapie.