Main menu

header

de Daniela Anton

Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietăţile sale de a ajuta organismul în lupta împotriva bolilor şi a procesului de îmbătrânire, fructul acai are o capacitate antioxidantă imensă, fiind de 35 de ori mai puternic decât portocalele şi de 10 ori decât merele, cireşele, murele şi zmeura.

Bogat în vitaminele C şi E
Fructele acai sunt originare din pădurile amazoniene ale Braziliei, fiind foarte asemănătoare ca aspect cu coacăzele, au o culoare violacee, sunt mici şi foarte moi. Acestea sunt unele dintre puţinele fructe care conţin vitaminele antioxidante C şi E, ce ajută la protecţia pielii împotriva efectelor provocate de soare sau de poluare, dar şi la buna funcţionare a organismului. De asemenea, fructele acai sunt bogate în acizii graşi Omega 3, Omega 6 şi Omega 9, necesari atât pentru inimă, cât şi pentru creier. Extractul de fruct acai este pe primul loc în topul produselor antioxidante, dovedindu-şi eficienţa în diete şi în tratamentele antiaging. Fructele acai, consumate cu consecvenţă, duc o luptă pe termen lung împotriva distrugerii celulelor. Menţin fermitatea pielii datorită conţinutului de phytosteroli, un element benefic în procesul colagenului, conferind o hidratare de invidiat.

Ajută la slăbit
Fructele acai, prin conţinutul ridicat de fibre şi de Omega 3, 6 şi 9, sunt eficiente în scăderea poftei de mâncare, creşterea energiei şi reducerea acumulării de grăsimi şi arderea lor rapidă în acelaşi timp. Acaiul şi sucul de acai pot fi puse în orice, de la sosuri pentru salate, sucuri de fructe, chiar şi cocteiluri. Gustul fructelor acai este o combinaţie de ciocolată şi fructe.

Protejează inima
Fructele acai sunt o sursă importantă de antocianine, ce ajută la prevenirea sau tratarea afecţiunilor vasculare sau problemelor sangvine. Despre antocianine se spune că ar fi substanţele care dau vinului proprietăţile sănătoase. Totuşi, fructele acai conţin această substanţă într-o concentraţie mult mai mare, astfel că rezultatele sunt mai bune şi mai rapide. În plus, fructele acai nu prezintă niciun risc, spre deosebire de vinul roşu, care are o cantitate ridicată de alcool. De asemenea, fructele acai reprezintă o sursă de fier, precum şi de alte vitamine şi minerale, protejând împotriva anemiei, dar şi a altor dereglări metabolice cauzate de carenţele de vitamine şi minerale. În plus, ajută la menţinerea unui nivel normal al colesterolului, iar nivelul ridicat de fibre alimentare din fructele de acai este benefic la curăţarea intestinelor şi la o digestie mai bună în general.

Îmbunătăţeşte vederea
Consumul de fructe acai reduce oboseala ochilor, care apare atunci când petreceţi mult timp în faţa calculatorului. Mai mult, ajută la prevenirea unor afecţiuni ale ochiului, precum glaucomul sau degenerarea maculară.

• Acai Berry sau boabele de acai se pot consuma proaspete, dar numai în ţara de origine, Brazilia. Pe celelalte continente, fructul acai este disponibil în diferite forme: suplimente (capsule) sau sucuri ori creme, şi îl puteţi achiziţiona din magazinele de tip plafar