de Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Pentru dezosat
Aşa cum sugerează şi denumirea lui, este un cuţit folosit pentru îndepărtarea oaselor din carne. Are în general lungimea de 12 până la 17 centimetri şi poate fi flexibil (potrivit pentru peşte şi pentru pui) şi dur (pentru vită şi porc). Forma acestui cuţit oferă manevrabilitate şi flexibilitate, ceea ce este important la dezosare sau la îndepărtarea grăsimii pentru obţinerea cărnii macre. Cuţitul pentru dezosat este realizat din oţel inoxidabil, având o lamă extrem de ascuţită şi de subţire. În general, trebuie să aibă o greutate redusă şi uşurinţă în exploatare. (va urma)