Main menu

header

de Elena Şerban

Preparate din apă, fructe şi legume verzi, sucurile, cunoscute peste Ocean cu numele de smoothie, sunt mană cerească pentru sănătatea organismului. Aceste răcoritoare pot reprezenta o alternativă uşoară şi rapidă prin care adulţii, dar mai ales copiii, pot primi vitaminele şi mineralele necesare creşterii, pentru că frunzele verzi sunt bogate în oxidanţi, vitamine, minerale.

Detoxifică organismul
Sucurile verzi conţin proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, K, potasiu, Omega 3 şi fibre. Datorită acestora, ele detoxifică organismul, grăbesc vindecarea rănilor şi reglează presiunea arterială, fiind un instrument deosebit de eficient în lupta contra constipaţiei.
Cele mai importante beneficii ale consumului de sucuri verzi sunt: creşte nivelul de energie, reglează digestia şi tranzitul intestinal, stopează şi, în timp, chiar elimină nevoia de dulce. De asemenea, după câteva săptămâni de consumat sucuri verzi, pielea devine strălucitoare şi curată. Acest lucru este explicat prin faptul că, eliminând constipaţia, sunt eliminate şi toxinele.

Conferă un plus de energie
Unul dintre aspectele pe care le menţionează toate persoanele care beau zilnic cel puţin un pahar cu suc verde este impulsul aproape de necontrolat de a face exerciţii fizice. Lucru excelent, mai ales pentru că, de multe ori, fix de acest impuls este nevoie.
Se ştie că atunci când nivelul zahărului din sânge este crescut se instalează o senzaţie acută de foame. Sucul verde are capacitatea de a regla nivelul zahărului, fapt ce întârzie considerabil foamea.
Părul şi unghiile au şi ele de câştigat. Dacă vă veţi face un obicei din a bea lichidul verde cu aspect ciudat, miros de iarbă, dar gust bun veţi observa cum unghiile şi podoaba capilară cresc mult mai repede şi sunt mai puternice.

Reţete

Pentru a fi mai uşor acceptate şi mai gustoase, în sucurile verzi se pot adăuga fructe verzi, şi nu numai. Sunt preferate merele, bananele, citricele, kiwi şi strugurii. Iată câteva reţete:
- Luaţi zece frunze de salată verde cu şase frunze de spanac, două mere de mărime medie şi o cană cu apă. Puneţi toate ingredientele într-un blender, amestecaţi câteva minute şi apoi serviţi.
- Puneţi într-un blender două mâini cu frunze de ridichi, o mână cu frunze de salată verde (lăptuci), două mere şi o cană cu apă. Mixaţi două minute şi serviţi.
- Două mâini de frunze de ridichi şi două de salată, două banane şi o cană cu apă sunt ingredientele necesare pentru un smoothie delicios.
- O altă reţetă de suc verde conţine o mână cu frunze de salată, două frunze de spanac verde, o portocală descojită şi 120 ml apă plată sau minerală. Se amestecă bine în blender şi apoi se serveşte. Paharele cu acest suc pot fi decorate, pentru a fi mai apetisante copiilor, cu o frunză de mentă sau cu o felie de kiwi.

De reţinut! E recomandat ca aceste sucuri să fie consumate imediat după preparare.