Main menu

header

13-09-1de Cătălina Tăgârţă

Cancerul reprezintă în continuare un subiect sensibil pentru mulţi dintre noi. În încercarea disperată de a se trata pe sine sau pe cei din jur, multe persoane au descoperit metode şi tratamente care pot ţine pe loc boala cât mai mult timp sau care o pot chiar vindeca. Acesta este şi cazul lui Rudolf Breuss (foto), un austriac şi terapeut prin mijloace naturale, care a pus bazele unei terapii bazate pe foametea selectivă a celulelor canceroase.

Prin dietă eliminaţi ce nu-şi are rostul în mod normal în trup
Breuss a insistat asupra ideii că tumoarea canceroasă trebuie „consumată” de organism în timpul curei de slăbire. Mai exact, în timpul dietei propuse de el, organismul ar trebui să elimine tot ceea ce nu-şi are rostul în mod normal în trup, deci tot ce e nesănătos. Potrivit lui Rudolf Breuss, tumoarea canceroasă trăieşte numai prin aportul de albumină, iar în timpul curei cu sucuri şi ceaiuri recomandate de el se opreşte alimentarea din exterior cu albumină, moment în care sângele „atacă” zonele aglomerate de impurităţi din corp şi tumorile, care în decurs de 42 de zile, cât durează terapia, dispar.

Cura se bazează pe consumul de licori din plante
Cancerul se vindecă mai greu în cazul în care consumaţi preponderent alimente solide şi proteine animale. De aceea, cura se bazează în special pe amestecul de sucuri de legume şi ceaiuri. Nu este permis nimic altceva. Sunt însă câteva reguli şi aici: e de preferat să nu consumaţi mai mult de o jumătate de litru de suc pe zi, dar zeamă pură, fără pulpă. Beţi-l încet, eventual cu linguriţa, ca să îl puteţi amesteca bine cu salivă şi abia apoi să-l înghiţiţi. În plus, toate ceaiurile trebuie băute fără zahăr.

Sfecla roşie, morcovii, ţelina şi ridichea neagră, la loc de cinste
Iată, mai exact, care sunt legumele recomandate pentru sucuri şi ce tipuri de ceaiuri aveţi voie să beţi. Faceţi un amestec din 3/5 sfeclă roşie, 1/5 morcovi, 1/5 ţelină, puţină ridiche neagră, dar cu tot cu coajă şi un cartof mic, eventual zeama obţinută în urma fierberii cojii acestuia, care se bea rece. Iată care sunt şi ceaiurile recomandate: ceaiul de salvie, ceaiul pentru rinichi şi ceaiul de năpraznic. Cel de salvie se fierbe trei minute, nici mai mult, nici mai puţin, deoarece astfel se eliberează enzima necesară ganglionilor şi măduvei spinării. Acesta se poate combina, după preferinţă, cu sunătoare, mentă şi roiniţă. Ceaiul numit de Breuss „pentru rinichi” e format dintr-un amestec de 40% coada-calului, 30% urzici, 20% troscot şi 10% sunătoare. Aceasta nu se fierbe, ci se lasă zece minute în apă fierbinte, apoi se strecoară. Peste „zaţul” rămas, format din plante, puneţi puţină apă şi fierbeţi câteva minute, apoi strecuraţi şi amestecaţi cu prima zeamă strecurată. Atenţie însă! Acesta se consumă pe durata a trei săptămâni, fără a se depăşi această perioadă, dimineaţa pe stomacul gol, înaintea prânzului şi seara, înainte de culcare.
Ceaiul de năpraznic, la fel ca acela de gălbenele, se lasă zece minute la infuzat într-o cană cu apă fierbinte.

Ţineţi „regimul” 42 de zile consecutiv
După ce v-aţi aprovizionat cu tot ce vă trebuie şi v-aţi pregătit spiritual puteţi începe cura. Ar fi ideal dacă, înainte cu câteva zile, aţi bea aproximativ un sfert de litru de suc pe zi şi aţi elimina din alimentaţia dumneavoastră carnea de vită sau de porc, supele de carne sau mâncărurile reîncălzite. În acest fel, organismul se va acomoda mai uşor cu terapia. Cura propriu-zisă trebuie efectuată timp de 42 de zile consecutiv, în caz de cancer sau leucemie, şi până la 21 de zile pentru alte boli.
Dimineaţa beţi, încet, ceai rece pentru rinichi, o jumătate de ceaşcă. Peste 30 de minute-maximum o oră, puteţi consuma una-două căni cu ceai de salvie cu sunătoare, mentă şi roiniţă, iar după altă jumătate de oră-o oră, luaţi o linguriţă cu suc pe care o amestecaţi bine cu salivă. Repetaţi procedeul după alte 30 de minute sau când simţiţi nevoia, dar nu mai mult de o linguriţă o dată şi jumătate de litru pe zi. Cât despre ceaiul de rinichi, se mai bea o ceşcuţă la prânz şi una seara, iar din celelalte infuzii luaţi cât doriţi.

Fiţi cât mai activi
Nu întrerupeţi cura brusc atunci când vă apropiaţi de final. Este recomandat să beţi în continuare, circa 1/6 litri de suc de legume zilnic şi să mâncaţi alimente uşoare, de exemplu supă cu tăieţei, de zarzavaturi, apoi câte puţină carne de pasăre. În plus, atât în timpul terapiei, cât şi după aceasta, e indicat să fiţi cât mai activi.
Autorul susţine că prin aplicarea acestei cure de legume şi ceaiuri a vindecat câteva mii de persoane de cancer, de leucemie, de boli ale articulaţiilor, precum şi de alte afecţiuni. Pe de altă parte, încălcarea curei, cât de puţin, nu mai duce la vindecare! În plus, acest „post” pe bază de lichide, inventat de Breuss, s-a dovedit util şi în prevenirea îmbolnăvirilor, regenerarea organismului şi însănătoşirea sângelui.

Zeama legumelor menţine celulele care nu au fost încă distruse
Iată şi câteva sfaturi ce vă pot ajuta în timpul tratamentului:
- dacă aţi fost operaţi de curând, aşteptaţi cel puţin două luni pentru a se reface organismul înainte de începerea curei;
- dacă sunteţi foarte slabi aveţi voie să mâncaţi puţină supă de ovăz, aproximativ o ceaşcă, dar preferabil e să renunţaţi la ea;
- la zece zile de la începerea tratamentului vă puteţi confrunta cu o cumpănă, dar e foarte important să găsiţi tăria să continuaţi, să treceţi peste ea;
- injecţiile sau alte tratamente sunt interzise;
- dacă aţi încercat înainte alte variante de tratament, chiar citostatice, iar acestea nu au dat niciun rezultat, e important să beţi zilnic suc mai mult timp, pentru a menţine celulele care nu au fost încă distruse.

Renunţaţi la naftalină şi insecticide

Breuss nu atrage atenţia doar asupra alimentaţiei, ci şi asupra poziţiei în care v-aţi aşezat patul sau a obiectelor mirositoare din şifonier. Aşadar, el dezvăluie că, potrivit experienţei pe care a avut-o, unii pacienţi aparent incurabili aveau paturile situate deasupra cursurilor subterane de apă. Pentru a detecta un astfel de curs de apă folosiţi o nuieluşă de alun, care se va curba în direcţia cu pricina. De asemenea, nu e bine să aveţi naftalină sau alte insecticide în casă, deoarece acestea vă pot face mult rău.

Pont! Potrivit lui Breuss, salvia conţine diverşi fermenţi necesari multor glande, iar cei care beau acest ceai aproape zilnic au mici şanse de îmbolnăvire.

Sfat! Nu vă speriaţi dacă veţi pierde din greutate în timpul curei! Breuss vorbeşte în cartea sa, „Tratamentul total al cancerului“, despre o scădere între 5 şi 15 kg.