Main menu

header

de Elena Şerban

Foarte multe persoane se luptă cu o problemă care le creează multe neplăceri: grăsimea abdominală. Chiar dacă restul organismului pare sau chiar este bine proporţionat, burta în exces rămâne la locul ei în ciuda numeroaselor diete sau a zecilor de ore de exerciţii fizice. Chinezii spun că cea mai bună soluţie în acest sens este ceaiul verde. Şi ar trebui să îi credem, deoarece chinezi graşi mai rar pot fi văzuţi.

Împiedică înmulţirea celulelor canceroase
Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi, foarte importanţi pentru organism, şi luptă împotriva radicalilor liberi, întărind imunitatea organismului. De asemenea, o cană cu ceai verde dimineaţa este excelentă, deoarece scade apetitul. De altfel, dacă beţi zilnic între cinci şi zece pahare cu ceai verde (în loc de apă) suprimaţi pofta de mâncare. Combinaţi consumul de ceai verde cu mesele mici şi dese, însă nu uitaţi de apă (beţi cel puţin opt pahare pe zi).

Normalizează glicemia
De asemenea, substanţa activă din această băutură, EGCG, împiedică înmulţirea celulelor canceroase din plămâni, intestine, ficat şi piele.
În plus, ceaiul verde nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor care au probleme cu glicemia. Substanţa activă a acestuia acţionează asupra nivelului insulinei, normalizând astfel atât indicele glicemic, cât şi starea de oboseală, iritabilitatea şi pofta de mâncare excesivă resimţite de persoanele care au această problemă.

Atenţie la efectele adverse!

În ciuda tuturor beneficiilor, ceaiul verde nu e indicat a fi băut chiar de oricine. Astfel, din cauza cantităţii mari de cofeină pe care o conţine, ceaiul nu trebuie băut seara, înainte de culcare. Aceeaşi cantitate mare de cofeină au toate ceaiurile care vin din Asia, indiferent de culoarea lor: roşu, negru, alb sau verde. De asemenea, băutura obţinută prin infuzarea frunzuliţelor de ceai verde nu trebuie băută sub nicio formă de femeile însărcinate sau de cele care alăptează. În cazul celor din urmă, cofeina se transmite prin lapte şi copilaşilor, care nu vor putea dormi şi vor plânge din acest motiv.