Main menu

header

de Cristina Cristache

Stilul de viaţă alert ne privează organismul de o mulţime de vitamine şi de minerale responsabile pentru energizarea organismului. Alimentaţia incorectă şi aportul de energie brusc indus de preparatele pe bază de cofeină sau de alte energizante duc la o scădere a vitalităţii mai rapid decât dacă acestea ar fi evitate. V-aţi gândit însă că un ceai sau simpla împrospătare a aerului cu un extract de plante vă poate reda pofta de viaţă într-o clipă? Iată câteva remedii sănătoase pentru relaxare şi energizare.

Busuiocul e revigorant
Nelipsit din sute de preparate gastronomice şi renumit pentru gustul şi parfumul său, busuiocul este remediul ideal pentru eliminarea stresului şi pentru revigorarea organismului. Ceaiurile sunt cele mai la îndemână, însă, dacă nu sunteţi un consumator frecvent al acestora, puteţi folosi busuiocul în salată, pus la macerat într-o cană cu apă, sau să-l aşezaţi la uscat cât mai aproape de locul în care vă desfăşuraţi activitatea.

Rozmarinul, numai bun pentru îndepărtarea stării de nelinişte
O cană cu ceai de rozmarin are un efect neaşteptat de bun chiar şi în cazul persoanelor care suferă de atac de panică, anxietate sau depresie uşoară. Studiile au arătat că femeile moderne, care au în acelaşi timp familie, copii, dar şi o viaţă profesională activă, suferă cel mai des de astfel de afecţiuni. Lipsa timpului pentru a duce la bun sfârşit toate activităţile programate într-o zi poate duce la insomnii cronice şi la instalarea unor afecţiuni grave. Aromatul rozmarin are efect energizant asupra inimii, dar şi asupra memoriei.

Levănţică şi mentă - combinaţia ideală pentru relaxare
O baie caldă după o zi lungă şi obositoare vă poate aduce, pe lângă câteva clipe de răsfăţ şi un pic de sănătate. Dacă însă încercaţi să îi îmbunătăţiţi efectul cu câteva remedii din grădină, s-ar putea să rămâneţi uimiţi de rezultat. Aşadar, luaţi-vă o pauză de la tot ceea ce vă ocupă mintea şi pregătiţi-vă de „evadare”. Timp de 20 de minute cufundaţi-vă într-o baie călduţă în care puneţi un săculeţ cu frunze de nuc, mentă şi levănţică. Acelaşi tratament poate fi aplicat şi dimineaţa, pentru că, pe lângă efectul liniştitor, toate aceste plante au şi calităţi tonice.

Atenţie! Rozmarinul este contraindicat persoanelor cu hipertensiune arterială.