de Elena Nedelcu
- Nu doar rădăcina poate fi consumată, ci şi frunzele, care au multă vitamina A
Sfecla roşie, consumată crudă, fiartă, la cuptor sau sub formă de suc, e folosită în numeroase terapii, deoarece s-a demonstrat că are proprietăţi nutritive, energizante, revigorante şi remineralizante.
Read more: Sfecla roşie scade tensiunea arterialăde Elena Nedelcu
Polenul e deosebit de bun pentru sănătate, deoarece conţine tot ce îi trebuie organismului nostru. În plus, albinele îl culeg numai din florile nepoluate de pesticide, aşa că este lipsit de toxicitate. O cură cu acest minunat aliment e benefică pentru toate vârstele.
Read more: Polenul, un miracol pentru sănătatede Mariana Borloveanu
În tradiţia populară românească, bradul simbolizează arborele cosmic, dar este, în acelaşi timp, o nesecată resursă de leac pentru foarte multe boli. Mugurii săi sunt folosiţi în scopuri terapeutice, în special datorită faptului că fac adevărate minuni la plămâni.
Read more: Întăriţi-vă plămânii cu sirop de bradde Ana-Maria Cocea
Castanul comestibil este originar din sud-estul Europei, fiind uşor de recunoscut după fructele sale, care au o compoziţie asemănătoare grâului. Acestea reprezintă o sursă importantă de hidraţi de carbon, fosfor, lecitină şi vitamina C. Principala calitate a castanelor digestive este că tratează problemele care apar o dată cu schimbarea anotimpurilor, neplăcerile digestive şi intestinale, dar ameliorează şi diferite boli ale bătrâneţii.
Read more: Castanele comestibile tratează reumatismulde Elena Şerban
Brumării, grase româneşti, vineţii, Stanley sau D’Agean, mici sau mari, timpurii sau târzii... Indiferent de soiul lor, prunele sunt unele dintre cele mai bune fructe ale toamnei. Dulci, zemoase şi pline de vitamine, ele sunt preferate în special de persoanele care şi-au propus să slăbească, nu doar pentru că au un conţinut mic de calorii (o prună are doar 35 de calorii), ci şi pentru că au efect laxativ.
Read more: Depresia, alungată cu prunede Liliana Simidon
Tiroida este una dintre cele mai importante, chiar vitale, glande endocrine. Ea secretă hormoni care sunt indispensabili pentru buna funcţionare a diverselor organe şi influenţează foarte multe aspecte ale vieţii noastre precum: procesul de creştere, buna funcţionare a inimii, ritmul cardiac, dispoziţia mentală, greutatea corporală, ciclul menstrual, sănătatea tuturor ţesuturilor, viaţa sexuală şi sistemele respirator, muscular şi digestiv.
Read more: Ghimpele stimulează tiroidade Mariana Borloveanu
După o vară caniculară, variaţiile de temperatură atât de frecvente în această perioadă afectează organismul uman, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate. Din acest motiv este esenţial să vă creşteţi imunitatea pentru a preveni îmbolnăvirea. Pentru aceasta nu trebuie să vă îndopaţi cu vitamine de la farmacie, ci aveţi la dispoziţie o gamă largă de plante, care, prin conţinutul lor, au rol de catalizatori în reacţiile de producere a anticorpilor şi de stimulare a limfocitelor.
Read more: Imunitatea, stimulată cu plantede Eugenia Golub
În Evul Mediu, pătrunjelul era unul dintre cele mai cunoscute condimente, iar în prezent se cultivă masiv în Statele Unite, Canada şi Europa. De la această plantă se folosesc frunzele şi rădăcina. Pătrunjelul este un important antioxidant, având mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau orice alt fruct. De asemenea, el mai conţine vitaminele A, B, E şi K, betacaroten, magneziu, fosfor, fier, mangan, sodiu, potasiu, sulf şi calciu.
Read more: Pătrunjelul tratează sterilitatea şi impotenţade Ana Trifan
Calităţile piperului Cayenne sunt documentate şi demonstrate de sute de ani. Nu numai că poate fi un bun tratament pentru nenumărate afecţiuni, dar acţionează şi ca accelerator al efectului altor remedii naturiste.
Read more: Antioxidant eficace: piperul Cayennede Elena Şerban
Potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii australieni, uleiul extras din arborele de ceai ar putea fi utilizat pentru obţinerea unui tratament rapid, ieftin şi eficient împotriva anumitor tipuri de cancer de piele.
Read more: Uleiul de ceai, duşmanul cancerului de pielede Claudia Stan
Mătreaţa-bradului sau Usnea barbata este un lichen simbiot care creşte şi se dezvoltă pe scoarţa coniferelor, dar mai ales pe cea a molidului. Este originar din Europa, dar în prezent poate fi întâlnit şi în America şi Asia. În medicina naturistă se utilizează planta întreagă, deoarece conţine numeroase substanţe hrănitoare, ce ajută la vindecarea multor boli.
Read more: Detoxificaţi-vă cu mătreaţa-bradului!