Main menu

header

Leac de foc pentru infecţii: ardeiul iute

480 8 1de Diana Georgescu

Ardeiul iute a „apărut” în România cu circa 300 de ani în urmă, dar şi-a găsit foarte repede calea în bucătăria şi medicina populară, fiind consumat în stare proaspătă sau uscat. Succesul în tratarea diferitelor boli se datorează unei substanţe, capsaicina, care este răspunzătoare de senzaţia extrem de fierbinte pe care o generează.

Read more: Leac de foc pentru infecţii: ardeiul iute

Teiul stimulează refacerea ţesuturilor

480 9 1de Carmen Ciripoiu

Cunoscut din vechime drept arborele care alină suferințele sufletului, teiul se numără printre plantele de excepție, care, prin calitățile detoxifiante, aduc organismului echilibru și vitalitate.

Read more: Teiul stimulează refacerea ţesuturilor

Amla previne albirea prematură a părului

480 10 2de Raluca Grințescu

Agrişele indiene (amla) sunt fructe sărace în calorii. 100 g de agrişe înseamnă 60 de calorii. Acestea conţin 80% apă, fiind surse bogate de carbohidraţi, fibre dietetice, vitamina C, minerale precum calciu, fosfor şi fier şi antioxidanţi.

Read more: Amla previne albirea prematură a părului

Flatulenţa trece cu ghimbir

480 10 1de Cătălina Tăgârță

În momentul în care hrana nu este digerată complet în stomac și în intestine, iar reacțiile chimice duc la acumularea de gaze, în organism apare flatulenţa. Aceasta este, deopotrivă, o problemă medicală şi una socială, fiind deosebit de stânjenitoare. De aceea, e bine ca persoanele care se știu mai sensibile de fel să renunțe la alimentele care pot provoca această problemă și să aibă tot timpul la îndemână remedii cu rezultat imediat.

Read more: Flatulenţa trece cu ghimbir

Patrunjelul neutralizează efectele negative ale alcoolului şi fumatului

480 11 1de Iulian D. Moleianu

Cunoscut aliment-medicament, ca şi usturoiul, ceapa, păpădia, morcovul sau prazul, pătrunjelul este unul dintre cele mai preţioase trufandale care garantează securitatea organismului şi pe care, din fericire, le consumăm foarte des, mai ales incluzându-le în compoziţia ciorbelor. Pentru că este extrem de popular mai ales în rândurile gurmanzilor, acest „ombelifer” este gustos şi dă o aromă teribilă mâncărurilor.

Read more: Patrunjelul neutralizează efectele negative ale alcoolului şi fumatului

Tinctura de brânca-ursului, elixir pentru fertilitate

479 6 1de Carmen Ciripoiu

În ultima perioadă, rata natalității a ajuns să scadă într-un ritm amețitor. De ce numărul cazurilor de infertilitate este cu mult mai mare? Ce probleme de sănătate aduc grave prejudicii funcției de reproducere? Ne pot ajuta remediile naturiste să avem copii frumoși și sănătoși? La toate aceste întrebări găsim răspunsuri în rândurile de mai jos.

Read more: Tinctura de brânca-ursului, elixir pentru fertilitate

Cel mai eficient dezinfectant natural: Cerenţelul

479 8 1de Gabriela Niculescu

Cerenţelul înfloreşte din mai până în octombrie, iar în scopuri terapeutice sunt folosite în special rădăcinile. Acestea conţin eugenol, o substanţă cu miros plăcut, ce aminteşte de aroma cuişoarelor, concentraţia fiind mai mare primăvara şi toamna, motiv pentru care se recomandă să se facă recoltarea în aceste anotimpuri. Planta medicinală este cunoscută pentru eficienţa cu care opreşte sângerarea gingiilor afectate de parodontoze, pentru dezinfectarea rapidă a rănilor, fiind aplicată cu încredere în medicină, în general, şi în stomatologie, în special.

Read more: Cel mai eficient dezinfectant natural: Cerenţelul

Busuiocul ajută la relaxarea şi la refacerea psihomentală

479 9 1de Daniela Anton

Busuiocul este o plantă aromatică, fiind cunoscut pentru utilizările sale în lumea culinară, dar și ca remediu naturist care reface organismul și întărește sistemul imunitar.

Read more: Busuiocul ajută la relaxarea şi la refacerea psihomentală

Sucul de ridiche neagră dizolvă pietrele de la vezica biliară

479 10 1de Dana Purgaru

Ridichea neagră (Raphanus niger) are o mare putere de fluidificare a mucozităților căilor respiratorii și se recomandă pentru litiaza biliară și urinară, colecistite, dispepsii, insuficiență hepatică, gută, reumatism, artrite cronice, rahitism, alergii, scorbut, eczeme și ca sedativ nervos. Sucul are proprietăți diuretice, detoxifiante, antibacteriene, imunostimulatoare și, în același timp, este o sursă bună de potasiu, sodiu și calciu, rafanol (esență sulfurată), vitaminele B, C și tocoferol.

Read more: Sucul de ridiche neagră dizolvă pietrele de la vezica biliară

Păducelul şi talpa-gâştei vă scapă de palpitaţii

479 11 1de Cătălina Tăgârță

Nervozitatea este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă copiii și adolescenții. La fel ca părinții lor, mulți micuți sunt afectați zilnic de stres - pe termen lung, acesta conduce la imposibilitatea de a controla stările de anxietate și neliniște în situații critice, cum ar fi testele sau examenele. Astfel de probleme pot apărea la copii de orice vârstă, dar chiar și la adulți.

Read more: Păducelul şi talpa-gâştei vă scapă de palpitaţii

Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului la colon

478 6 1de Iulian D. Moleianu

Originară din Abisinia, aclimatizată în Africa Tropicală şi în Brazilia, cafeaua verde a fost introdusă în Europa şi consumată în Franţa pe vremea lui Ludovic al XIV-lea, iar de acolo a ajuns şi în Ţările Române. Între timp, cercetătorii au descoperit o mulţime de proprietăţi revigorante ale acestei băuturi, care trebuie totuşi consumată cu moderaţie, pentru a nu aduce grave prejudicii organismului.

Read more: Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului la colon