Main menu

header

822 4 1de Ștefania Băcanu şi Florica Pintea

Nanopore este un tratament de ultimă generație, care se bazează pe o tehnologie minim invazivă, dar foarte eficace, ce stimulează producerea de colagen, substanță pe care o pierdem odată cu înaintarea în vârstă. Acționează asupra cicatricilor și semnelor lăsate de acnee, elimină ridurile și liniile de la nivelul feței, luptă împotriva căderii părului și elimină chiar și straturile de celulită. Rezultatele sunt uimitoare și se văd după primele ședințe. Mirela Markovic (foto), managerul clinicii SKIN MedSpa, ne-a vorbit despre acest aparat-minune, cum acționează asupra pielii, în ce constă procedura, cât este de dureroasă și tot ce trebuie să știți înainte de a ajunge în fața medicului dermatolog.

„Tratează ridurile și cicatricele” - Ce este Nanopore?

- Nanopore Stylus, cel mai performant dispozitiv pe care îl folosim la SKiN MedSpa, este un aparat electric ce tratează ridurile, liniile fine, porii deschiși, cicatricele de tip atrofic, hipo și hiperpigmentarea, pielea ternă, lăsată, fără strălucire, dar și vergeturile și celulita.

- Cum acționează aparatul asupra pielii?

- Este un proces prin care ace microscopice sterile înțeapă pielea în mod repetat și încurajează producția de colagen din straturile profunde. Această cantitate de colagen este extrem de eficientă deoarece declanșează angiogeneza, adică procesele naturale de vindecare ale organismului. Dispozitivul Nanopore Stylus folosește ace extrem de fine care perforează rapid pielea pentru a induce un răspuns natural de vindecare în corp. Acesta efectuează o dublă acțiune: în primul rând, îndepărtează pielea superficială prin exfolierea stratului superior, eliminând celulele moarte și microexfoliază stratul cornos, crescând absorbția ingredientelor cosmetice active. Acele dispozitivului sunt lubrifiate cu o combinație de factori de creștere care reduc durerea și traumatismele epidermice.

„Țesutul reîntinerește”

822 4 2- Cum funcționează acest tratament?

- Agresarea tegumentului prin aceste microperforări produse stratului cornos activează mecanismul de autoapărare a pielii, care începe să producă și să mențină substanțele naturale pierdute prin procesul de îmbătrânire, cum ar fi colagenul, elastina și factorii de creștere endotelială. Tratamentul cu Nanopore Stylus determină o vindecare în cascadă care declanșează producția de colagen și de elastină prin mecanisme naturale de reparare a pielii. Prin microneedling se deschid sute de microcanale în piele, permeabilitatea țesutului devenind, astfel, crescută, iar ingredientele active ajung până în cele mai adânci straturi ale pielii, ceea ce maximizează eficiența oricărui tratament. Prin acestă procedură, celulele trimit semnale de creștere către cele din vecinătate, responsabile de menținerea pigmentării, a colagenului și a elastinei din piele.

- Ce efecte produce la nivelul feței?

- Imperfecțiunile pielii sunt reduse, îmbunătățește penetrarea și eficiența ingredientelor active și asigură o bună comunicare între celulele țesutului. Microacele de la Nanopore Stylus perforează pielea pentru a induce un răspuns natural de vindecare. După procedură, colagenul se reface, țesutul reîntinerește treptat și veți remarca îmbunătățiri de tonus, de textură dar și o diminuare a liniilor fine și a ridurilor.

„Estompează semnele lăsate de acnee”

822 4 3- Care sunt cele mai cerute zone?

- În general, fața și gâtul, pentru că este un tratament de întreținere pe care clientele noastre îl repetă lunar, în combinație cu diverse alte tratamente precum terapia Vampir sau infuzie cocteil polivitaminizant cu JetPeel. Mai este utilizat pe zona decolteului, pe sâni și pe coapse, împotriva vergeturilor, pe abdomen pentru tonifiere, dar și pe scalp, împotriva căderii părului.

- Ajută și la estomparea semnelor lăsate de acnee?

- Da, estompează semnele lăsate de acnee, dar după un număr mai mare de ședințe, minimum opt, iar pentru cicatrice, preferăm să folosim laserul CO2, pentru rezultate mult mai bune. Nanopore Stylus 02 este, la ora actuală, cea mai puțin dureroasă formă de mezoterapie, disponibilă pe piață.

„Nu este necesară anestezia”

- Care este diferența între Nanopore și alte astfel de tehnici?

- Acele nu înțeapă, ceea ce înseamnă că nu este necesară nicio cremă anestezică. Tratamentul cu Nanopore Stylus este atât de eficient și de rapid, încât durează aproximativ opt minute pentru a acoperi întreaga față. Recuperarea după tratament este, de asemenea, considerabil redusă ca și perioadă de timp, putând fi folosit în orice anotimp. Faptul că dispozitivul este utilizat pentru a introduce și ingrediente active în piele prin mezoterapie, înseamnă că rezultatele vor avea o eficacitate ridicată. Masca de final, care completează procesul de mezoterapie, ajută, de asemenea, la calmarea și reîmprospătarea tenului.

- Cum trebuie să se pregătească pacienta înainte de o ședință Nanopore?

- Nu este nevoie de o pregătire specială. Este indicat să beți foarte multă apă în ziua procedurii și să evitați machiajul când veniți la programare. În plus, dacă luați suplimente cu vitaminele A și C cu o lună înainte de tratamentul cu Nanopore, veți sprijini creșterea producției de colagen.

„Sunt indicate patru-şase ședințe la interval de trei-patru săptămâni”

- De câte ședințe este nevoie și la cât timp?

- Numărul de ședințe necesare poate varia de la o persoană la alta, dar pentru rezultate pe termen lung, sunt indicate în jur de patru-şase ședințe de mezoterapie fracționată la interval de trei-patru săptămâni. Pentru întreținerea rezultatelor de rejuvenare facială și o piele hidratată și luminoasă, tratamentul poate fi repetat de două ori pe an.

- Ce trebuie să facă pacienta după acest tratament?

- Imediat după procedură, e posibil să simțiți pielea tratată caldă, ca și cum v-ar strânge, sau să aveți senzații de mâncărime. Această reacție inflamatorie a pielii dispare după câteva zile, în funcție de ten. Pacienții cu piele sensibilă sau mai înaintați în vârstă pot avea nevoie de o săptămână pentru a se reface complet, însă, în rest, recuperarea postprocedură este extrem de rapidă. Imediat după, pielea se va atinge doar cu mâinile curate, iar demachierea zonei tratate se face numai cu produse cu pH neutru. Machiajul și alte produse cosmetice pot fi aplicate la 24 de ore după tratament.

„Evitați expunerea directă la soare timp de o săptămână, iar în primele 48 de ore, sunt interzise băile fierbinți, sauna, solarul și jacuzzi!“

„Prin stimularea pielii, corpul începe să producă substanțele naturale pe care le pierdem odată cu îmbătrânirea, cum ar fi colagenul, elastina și fibroblaștii“

„Nu este recomandat femeilor însărcinate“

- Cine nu poate beneficia de tratament?

- Inducția de colagen cu Nanopore nu este indicată în cazul persoanelor cu răni deschise, cu negi, cicatrici hipertrofice sau cheloide, persoanelor care suferă de psoriazis, herpes sau eczeme pe zona tratată, persoanelor cu acnee activă, din cauza riscului de răspândire a bacteriilor, celor care au făcut radioterapie în ultimul an, pacienților care au urmat tratament cu isotretitoina de tip Roaccutane în ultimele trei luni, femeilor însărcinate sau care alăptează și persoanelor cu probleme de cicatrizare.