Main menu

header

35-17-1de Cătălina Tăgârţă

Chiar dacă nu se află de mult timp la conducerea posturilor Etno TV şi Taraf TV, jurnalista Adriana Bahmuţeanu şi-a luat rolul foarte în serios. Astfel că, în numai câteva luni, rezultatele au început deja să apară: cele două televiziuni au urcat în topul celor 15 cele mai vizionate. Şi asta nu e tot. Noua directoare conduce totul de acasă, deoarece medicul i-a recomandat repaus absolut, fiind însărcinată în cinci luni. În felul acesta, soţia cunoscutului om de afaceri Silviu Prigoană are grijă şi de sarcină, dar dispune şi de mai mult timp de joacă împreună cu fiul său Mihăiţă, în vârstă de aproape trei ani.

„Am crescut audienţa cu peste două puncte”
- Soţul v-a dăruit conducerea televiziunilor Etno TV şi Taraf TV. Cum e în postura de directoare?
- E bine că fac management. E ceva nou, care îmi place foarte mult şi e OK din toate punctele de vedere. Coordonarea celor două televiziuni nu mă solicită foarte mult. În plus, cred că sunt singurul manager de staţie care-şi face treaba de acasă. Dar, ţinând cont de faptul că sarcina e pe primul loc, nu vreau să risc, aşa că prefer să dirijez totul de la distanţă. Soţul meu mi-a dăruit conducerea celor două televiziuni cu gândul să îmi ţină mintea ocupată.

- Ce schimbări aţi făcut de când aţi preluat conducerea posturilor? Am înţeles că intenţionaţi să difuzaţi şi nunţi la tv. E adevărat?
- Am început schimbările de când am venit şi urmările s-au văzut imediat - a crescut audienţa cu peste două puncte, în plus am intrat în Top 15 al celor mai vizionate posturi, iar încasările se păstrează la fel, deşi e criză. Intenţionez să îmbunătăţesc grila de programe, iar regia de publicitate am schimbat-o deja şi am semnat cu DBV Media House, pe care îi consider foarte buni, pentru a creşte veniturile, dar şi gradul de ocupare pe staţii. Într-adevăr, vrem să difuzăm nunţi la tv. Acest proiect se adresează în special oamenilor obişnuiţi, care vor să arate tuturor cum s-au distrat. Pentru o nuntă rezumată într-o oră şi jumătate preţul e de 500 de euro. Evenimentele vor fi difuzate şi pe Etno TV, şi pe Taraf TV. Dacă la nunta respectivă se cântă mai multe manele, nunta intră pe Taraf TV, iar dacă predomină muzica populară, se difuzează pe Etno TV. Telespectatorii de la Etno TV sunt mai în vârstă, dar eu nu cred că numai ei ascultă muzică populară şi de petrecere şi de aceea mi-am propus să captivăm şi publicul tânăr. Acesta nu este doar un post de folclor, ci şi o televiziune cu muzică de petrecere. Trebuie să devină un reper, o Mecca a oamenilor care cântă sau ascultă acest tip de muzică.

„Luna viitoare voi afla sexul copilului”
- Cum decurge sarcina, vă simţiţi mai obosită decât de obicei?
- Sarcina are doar cinci luni, dar mă simt mult mai obosită decât înainte, şi de aceea îmi petrec aproape tot timpul stând în pat şi mă odihnesc, pentru că nu mă simt bine. Medicul mi-a spus că trebuie să fiu foarte atentă, să am grijă de mine şi am de gând să îl ascult. Încă nu ştim ce va fi, abia luna viitoare voi merge să fac analiza pentru a afla sexul, însă noi îl aşteptăm cu nerăbdare. În plus, stând acasă, petrec şi mai mult timp cu Mihăiţă.

- Ce părere are Mihăiţă despre bebeluşul care e pe drum?
- E înnebunit după copii, îi plac foarte mult şi e tot timpul dornic de joacă. E prea mic însă ca să-şi dea seama de ce se întâmplă, de sarcină, şi nici noi nu vrem să-i bagăm prea mult în cap faptul că urmează să aibă un frăţior sau o surioară, până nu o să vedem că totul e bine.

„Mihăiţă dezasamblează tot ce prinde”
35-17-3- Ce îi place lui Mihăiţă să facă sau ce năzbâtii are la activ?
- Acum e fascinat de piscină. Are în curte una gonflabilă şi se joacă toată ziua în ea. Evident că ştie să înoate, pentru că merge la bazin. Mă gândesc să-l trimit la mare cu bunica lui, să se bucure de soare şi de apă. Din păcate, eu nu pot merge cu el, pentru că doctorul mi-a spus să fiu foarte atentă şi prefer să respect întocmai instrucţiunile. Tocmai din cauza faptului că nu pot să călătoresc nu vom pleca anul acesta nici în vacanţă. În rest, ce pot să-ţi spun despre el? E un copil foarte drăguţ, cuminţel, dar mai face şi boacăne. Şurubăreşte toată ziua prin casă, scoate bateriile de la telecomenzi, e un fel de Minitehnicus şi îi seamănă lui taică-su. Nu mai avem nicio telecomandă bună pentru că dezasamblează tot ce prinde. E foarte haios, dacă stai să te uiţi la el cum ia şurubelniţa cu ambele mânuţe şi o răsuceşte. E fascinat de mecanică, ce să mai! I-am cumpărat unelte de jucărie, dar tot pe alea mari vrea să le folosească. Boxele la fel, şi ele sunt puse „la punct” tot de el (râde), iar de mouse-ul de la calculator nu mai vorbesc... E scumpic foc, mai ales când încearcă să le pună la loc, pentru că nu doar strică, ci şi repară. Nu-i iese lui de fiecare dată, le mai pune şi pe dos, dar intenţia contează.

„Am răsuflat uşurată când am terminat emisiunea”
- Vă răsfaţă mai mult decât de obicei domnul Prigoană de când sunteţi însărcinată?
- Întotdeauna am fost răsfăţată de soţ. Mai îmi face şi el cadouri, dar de obicei mă lasă pe mine să mi le cumpăr singură pentru că ştie că nu prea le nimereşte. De aceea acum s-a axat pe fi-su şi îi aduce în fiecare seară câte ceva.

- Aţi renunţat la „Şuetă cu Bahmu”. Vă e greu departe de emisiune, de colegii de acolo?
- Să ştii că nu e foarte rău fără emisiune. La început credeam că va fi dificil, dar n-a fost aşa. Oricum, nu mai puteam să rezist, îmi era deja foarte greu pentru că trăgeam tare ca să pregătesc cele trei ore de emisiune în direct, care se difuza cinci zile pe săptămână. În plus, filmam şi pentru show-ul de sâmbătă şi deja totul devenise extrem de obositor, aşa că am răsuflat uşurată când am terminat. Acum am într-adevăr program de gravidă şi mai mult timp pe care-l petrec alături de copilul meu. Încerc să profit de perioada asta, să mă bucur cât mai mult de el.

- Că tot aţi adus vorba... cum vă petreceţi timpul liber?
- Stau în pat, citesc, mă uit la televizor, că doar de-aici îmi vin ideile pentru schimbările ce trebuie făcute la Etno TV şi la Taraf TV, nu? E bine că am ocupaţie intelectuală. În rest, n-am multe activităţi, că doar sunt gravidă. N-am voie să fac niciun fel de efort aşa că am cam renunţat şi la ieşirile în oraş. În schimb, medicul mi-a recomandat să dorm la prânz. Asta e!

„Aş promova România cu toate mijloacele posibile şi imposibile”
- Însărcinată, la serviciu, acasă, întotdeauna arătaţi bine. Care e secretul? Ce le sfătuiţi pe cititoarele noastre să facă pentru a avea un ten frumos?
- Singurul ritual e că mă demachiez seara. Mai fac câte un tratament cosmetic atunci când pot şi am timp, ceea ce nu prea am, şi cam atât. Oricum, uneori mă plictisesc îngrozitor să stau cu zilele prin saloanele de cosmetică, prefer mai bine să mă dau cu o cremă bună. Aşadar, nu e vorba de niciun secret, ci doar de faptul că fiecare femeie care vrea să arate bine trebuie să îşi îngrijească şi să îşi cureţe zilnic tenul.

- Aţi afirmat în cadrul unei emisiuni că-l susţineţi pe Dan Diaconescu la preşedinţie pentru că vreţi să-i luaţi locul Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării Regionale. Ce aţi face dacă aţi fi în locul ei?
- Într-adevăr, îl susţin pe Diaconescu. Dar atât, restul a fost o glumă. Mai departe ştie el ce are de făcut.

- Şi totuşi, ce-aţi face dacă aţi fi pe fotoliul de la Minister, dacă tot a venit vorba de acest lucru?
- Aş promova România cu toate mijloacele posibile şi imposibile, pentru că eu cred că e o ţară cu potenţial turistic. Avem şi munte, şi mare, iar dacă am şti să ne vindem serviciile am duce-o extraordinar numai de pe urma turismului. Problema este că noi nu ştim să ne promovăm. După părerea mea, ar trebui să se facă multe îmbunătăţiri pe acest plan.

„Nu-mi fac planuri de viitor, că nu-mi ies”
- Ce planuri de viitor mai aveţi, atât profesional, cât şi personal?
- În ceea ce priveşte televiziunile pe care le coordonez am spus mai devreme ce intenţionez să mai fac. În rest, aştept să văd ce-o să se întâmple la anul. Nu-mi fac niciodată planuri de viitor, pentru că nu-mi ies. De aceea nu vreau să mă gândesc la asta. Nu ştiu nici măcar dacă mă întorc în televiziune sau nu. Să vedem ce-o să mai fie până atunci şi ce oferte o să primesc. Important e să trecem cu bine de criza asta.

- De câteva luni aveţi menajere filipineze. E diferenţă între ele şi româncele noastre?
- Am. Le-am găsit prin intermediul unei agenţii şi sunt foarte mulţumită de ele. Mai ales acum, cu sarcina, mă ajută foarte mult. Ale noastre plecau când îţi era lumea mai dragă şi îşi mai luau şi „amintiri” cu ele. Astea, săracele, n-au unde să se ducă şi îşi văd de treaba lor.

- Ce le transmiteţi cititorilor?
- Să fie sănătoşi, pentru că asta contează cel mai mult, să citească în continuare „Taifasuri” - pentru că e cea mai bună revistă de sănătate.

„Îmi place să spun ce gândesc“

- Cum e Adriana Bahmuţeanu Prigoană în viaţa de zi cu zi? Sunt sigură că cititorii Taifasuri vor să afle acest lucru...
- Eu nu pot să mă ascund. Sunt la fel peste tot. Acasă, pe sticlă sau pe stradă. Îmi place să spun întotdeauna ce gândesc, şi dacă aş fi nefericită sau supărată s-ar vedea imediat, cu siguranţă. Ca să rezişti în presă cred că trebuie să spui întotdeauna adevărul, să nu minţi, pentru că publicul simte asta.

De veghe la căpătâiul soţului bolnav

35-17-2Zilele acestea, Adriana Bahmuţeanu a stat tot timpul lângă patul de spital al soţului său. Deputatul Silviu Prigoană a fost internat, joia trecută, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, acuzând dureri în piept. În urma unui consult, medicii au pus diagnosticul infarct miocardic acut, iar pacientul a fost tratat cu „angioplastie per primam”, adică i s-a montat un stent, dispozitiv medical cu ajutorul căruia a fost deblocată o arteră care alimentează inima cu sânge. Bahmu a răsuflat uşurată abia când medicii au anunţat-o că jumătatea sa este în afara oricărui pericol. „Recunosc că mi-a fost teamă, pentru că orice operaţie presupune riscuri, dar ştiu că Prigoană e un bărbat puternic şi mi-am păstrat calmul. Acum a ieşit din faza critică şi e mult mai bine. I-a revenit chiar şi pofta de mâncare şi abia aşteptăm să îi dea drumul acasă”, ne-a declarat Adriana.