Main menu

header

23-10-1de Gabriela Niculescu

- Povestea celebrului Dezbrăcatu’ de la „Cronica cârcotaşilor“

Codruţ Kegheş, alias Dezbrăcatu’, ne uimeşte în fiecare miercuri seară la „Cronica cârcotaşilor”, difuzată de Prima TV, şi ne ţine cu urechea lipită de Kiss FM. Nu reuşim să-i simţim lipsa nici la vreun eveniment monden, unde nu ratează ocazia de a lua peste picior orice „norocos” care-i iese în cale. Suntem tentaţi să credem că pe Dezbrăcatu’ nu-l prinde nimeni serios sau că umorul nu-l părăseşte niciodată, dar noi am descoperit un tată fericit şi un familist convins. Atunci când vrea, colegul cârcotaşilor poate fi şi serios, şi nostalgic. Ne-a povestit despre întâlnirea predestinată cu soţia sa, despre relaţia cu fiul său, Ştefan, în vârstă de 1 an şi jumătate, dar şi despre cadourile trăsnite din viaţa sa.

„Când voi avea 90 de ani, va spune lumea: «Uite-l pe nenea Dezbrăcatu’!»”
- Cătălin Dezbrăcatu’ este deja un brand. Dacă ar trebui să renunţi la acest personaj în favoarea altuia, ai face-o?
- Să nu se gândească Brad Pitt şi Johnny Depp că o să-i imit vreodată, dar nici ei să nu încerce să intre în pielea lui Dezbrăcatu’! N-au nicio şansă. Cred că voi rămâne Dezbrăcatu’ până voi muri. Când voi avea 90 de ani, va spune lumea: „Uite-l pe nenea Dezbrăcatu’!”.

- De multă vreme îţi împarţi viaţa profesională între radio şi televiziune. Care dintre ele îţi place mai mult şi de ce?
- Nu pot să aleg. La radio îmi dezvolt imaginaţia, pentru că tot ce spun încerc întotdeauna să şi vizualizez, bănuiesc că şi ascultătorii fac acelaşi lucru şi îmi antrenez neuronii pentru Dezbrăcatu’.

23-10-3- Care este cea mai dragă amintire legată de „Cronica Cârcotaşilor”?
- Am foarte multe amintiri legate de „Cronică”. Dacă ar fi să vă povestesc, aţi avea nevoie de cinci-şase reviste pentru a scrie o treime. Pot să spun că momentul în care Şerban Huidu mi-a propus să fac parte din echipa „Cronicii” este cel mai semnificativ.

„Mă îmbrăcam în haine de femeie”
- Care este cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o până acum?
- În urmă cu patru ani, când a fost Summit-ul NATO, m-am îmbrăcat în Mitică Dragomir şi m-am dus în faţa LPF-ului. A venit un domn mai în vârstă la mine, cred că era de la SPP sau SRI, şi m-a întrebat câţi oameni am în obiectiv. Am încercat să-i explic ce e cu mine acolo, dar nu m-a lăsat. În cele din urmă am apucat să-i spun că sunt de la „Cronica Cârcotaşilor” şi mi-a zis că am înnebunit şi să părăsesc imediat zona. M-am speriat puţin!

- Cum te-ar caracteriza prietenii?
- Prietenii din copilărie spun că nu m-am schimbat deloc şi că aşa sunt de când mă ştiu. Mama îşi aminteşte că mă îmbrăcam în haine de femeie şi făceam tot felul de prostii copilăreşti. De atunci eram pus pe şotii şi îmi plăcea să fac lumea să râdă.

- Ai împrumutat în viaţa personală ceva din caracterul lui Dezbrăcatu’?
- Da, în trafic îl bag pe el la înaintare.

„Îmi doresc ca fiul meu să fie cât mai educat”
- Care sunt principalele învăţături pe care vrei să i le dai fiului tău?
- Îmi doresc să fie cât mai educat. Aş vrea să ia câte puţin din toate şi să ştie ce trebuie şi ce nu trebuie să facă.

- Cum arată vacanţa perfectă petrecută alături de familie?
- Având în vedere că, de vreo patru ani, nu am mai avut vacanţă, nici nu mai ştiu cum este. Cred că este cea în care reuşeşti să te detaşezi de tot şi de toate, când te relaxezi şi în jurul tău este linişte.

- Care sunt cele mai importante calităţi ale soţiei tale?
- Este un om deosebit, unul care se dedică total familiei. Este o mamă extraordinară, are foarte multă energie şi ştie cum să-mi transmită şi mie starea ei de bine.

- Se poate spune că soţia ta este cel mai bun critic al tău?
- Da, ne consultăm în toate şi vorbim implicit şi despre meseria mea. Întotdeauna îi cer părerea.

- Care este cel mai important lucru din viaţa ta?
- Familia.

„Peste 15 ani mă văd făcând câteva analize la Spitalul 9”
- Unde te vezi peste 15 ani?
- La Spitalul 9, făcând câteva analize. Mi-am făcut deja programare la RMN şi la tomograf.

- Te-ai răzbunat vreodată pe cineva?
- Nu. Momente de furie are toată lumea, dar sunt lucruri trecătoare. Este bine ca, atunci când te enervezi, să-ţi treacă repede.

- Dacă ţi s-ar propune să joci într-o telenovelă, ai accepta?
- Depinde ce rol mi s-ar oferi.

- Ce-ai alege ca actor: scena sau platoul de filmare?
- Şi una, şi alta. Atât filmul, cât şi teatrul fac parte din această meserie. Într-adevăr sunt actori care se dedică mai mult teatrului, pentru că le place să fie pe scenă, dar sunt şi cei care preferă filmul.

- Fast-food sau alimentaţie sănătoasă?
- Alimentaţie sănătoasă.

„Mă bucur mult când fiul meu mă întâmpină cu un zâmbet”
- Care este programul tău în timpul liber?
- Timpul liber i-l dedic în cea mai mare parte fiului meu, Ştefan. Fiind foarte mult timp plecat de acasă, încerc să recuperez momentele pierdute. Îmi pare rău când plec şi mă bucur foarte mult când ajung acasă şi mă întâmpină cu un zâmbet şi o îmbrăţişare. Oricât de obosit aş fi, când îl văd, uit de toate.

- Care este cel mai trăsnit cadou pe care l-ai făcut cuiva? Dar cel pe care l-ai primit?
- Cu zece ani în urmă i-am dat cadou de nuntă unui prieten un măgar rujat. Am mers cu măgarul vreo trei kilometri pe jos până la destinaţie, timp în care a prins gustul rujului şi a mâncat două tuburi până am ajuns să-l dăruim. Cel mai trăsnit cadou l-am primit de la un prieten în urmă cu şapte ani. Ştia că îmi place să fac grătar, aşa că mi-a adus ustensilele necesare. Aveam în frigider vreo 30 de pulpe de pui şi am aprins grătarul cu diluant. Nu a trecut mult timp şi vecinul de la etajul şapte a venit la uşă să-mi spună că are astm şi să opresc grătarul, că nu se mai vedea nimic nici în casă şi nici afară. Din cauza diluantului, petrecerea noastră nu a durat mai mult de 20 de minute. Fumul era atât de dens, încât nu ne mai vedeam.

- Ai regretat vreodată că te-ai născut în România?
- Am momente când mă gândesc cum eram dacă mă năşteam în altă ţară...

- Ce urăşti cel mai tare la această ţară şi ce iubeşti cel mai mult la ea?
- Mi-aş dori în primul rând să avem drumuri aşa cum trebuie, să pot să vizitez ţara asta. Este foarte frumoasă! În vara lui 2009 am împărţit scutere prin toată România. Am parcurs împreună cu Puştiu’ peste 15.000 de kilometri şi ne-am întors cu peste 6.000 de fotografii. A fost superb! Cel mai mult urăsc prostia, nesimţirea şi lipsa de respect.

„Am primit-o în dar pe Naomi Campbell”
- Ce cadou ai primit la ultima aniversare?
- Da, am primit-o pe Naomi Campbell şi o am şi acum acasă. Nu mai vrea să plece.

- Dacă ai şti că ar veni Apocalipsa peste doi ani, ce ai face în acest timp?
- M-aş duce la bancă şi aş lua câteva credite pe o durată de 30 de ani.

- Ce persoane publice din peisajul autohton apreciezi?
- Le apreciez pe toate. De la fiecare ai câte ceva de învăţat. În plus, sunt o bună sursă de inspiraţie.

- Care este cel mai mare vis al tău neîmplinit?
- Să merg pe Lună cu bicicleta.

„Culmea, mă simt mai bine îmbrăcat!”
- Cum poţi caracteriza relaţia dintre tine, Huidu şi Găinuşă?
- Un triunghi interesant din punct de vedere zodiacal, Rac-Peşti-Scorpion. Avem o relaţie foarte bună, una bazată pe prietenie.

- Dacă ai scrie o carte despre tine, ce titlu i-ai pune?
- Dezbrăcat de secrete.

- Te simţi mai bine îmbrăcat sau dezbrăcat?
- Culmea, îmbrăcat.

- Dacă ai câştiga un milion de euro, ce-ai face cu banii?
- Nu aş mai lua creditele menţionate mai sus şi mi-aş face o grămadă de hatâruri. Aş dona o parte din bani Bisericii şi la orfelinate şi m-aş plimba...

Cum îl văd colegii de la Kiss FM

23-10-2„Face numai prostii de dimineaţa până târziu în noapte, spune bancuri şi în somn, interpretează roluri, dezvoltă scenarii, naşte personaje, inaugurează moda perucilor creţe, a fularului alb, a mersului împiedicat, a penelor la pantaloni, a papucilor de casă la costum Armani, a scărpinatului în nas, a degetului în gură...
Să nu te miri dacă îl vezi la 30 m în faţa unui echipaj de poliţie, postat strategic pentru a-i vâna pe vitezişti, cu o plăcuţă pe care scrie: «Atenţie, Radar!».
Nu ştii când vorbeşte serios şi când îţi zice vreun scenariu, pe care îl îmbogăţeşte pe loc şi îl adaptează în funcţie de circumstanţe. Este actor de meserie şi consideră că Dumnezeu l-a înzestrat cu harul pe care-l are.
După câştigarea concursului «Banc Show», de la Prima TV, Şerban Huidu i-a propus să intre în echipa Cârcotaşilor, iar personajul Cătălin Dezbrăcatu’ i se potriveşte ca o mănuşă. E cel care apare pe neaşteptate oriunde e ceva de comentat. Aşa că, dacă vă întâlniţi pe stradă cu el şi vă întinde telefonul pentru a vorbi cu Şerban şi Mişu’, să nu vă miraţi!”

A ştiut că-i va fi soţie înainte să-i vorbească

23-10-4- Cum ai cucerit-o pe soţia ta?
- N-o să uit niciodată momentul în care ne-am cunoscut. Ne-am întâlnit la munte, fiecare dintre noi era acolo cu treabă. Când a văzut-o, Puştiu’ mi-a zis: „Uite ce brunetă frumoasă!”. Iar eu i-am răspuns că o să fie soţia mea. Am cucerit-o foarte greu. Pot spune că am fost extrem de insistent. Până să-i intru în graţii şi să accepte să ne întâlnim au trecut vreo trei luni, iar după un an şi jumătate ne-am căsătorit, naşi fiindu-ne Găinuşă şi soţia sa (foto).

„Mi-au apărut câteva cearcăne de când sunt tătic, dar am sufletul cât corpul, iar dragostea pentru fiul meu este imensă“

„Cu zece ani în urmă i-am dat cadou de nuntă unui prieten un măgar rujat. Am mers cu măgarul vreo trei kilometri pe jos până la destinaţie, timp în care a prins gustul rujului şi a mâncat două tuburi până am ajuns să-l dăruim“