Main menu

header

24-10-1de Cătălina Tăgârţă

Muzica, maestre! Din 15 octombrie se dansează din nou. Iulia Vântur, alături de Ştefan Bănică Junior, va modera cea de-a zecea ediţie a emisiunii „Dansez pentru tine”, de la Pro TV. Frumoasa Iulia ne-a spus mai multe din culisele spectacolului, dar şi despre povestea incredibilă de iubire pe care o trăieşte alături de Marius Moga. În plus, aceasta ne-a dezvăluit câteva trucuri care o ajută să fie mereu în formă.

Jocul în ploaie, o probă nouă
- Ce surprize ne-aţi pregătit în noul sezon de la „Dansez pentru tine”?
- În această toamnă intrăm în a zecea ediţie, un sezon de excepţie, cu poveşti şi oameni de nota 10. Am pregătit multe surprize pentru cei care ne privesc în fiecare seară de vineri, de la ora 20:30, şi am introdus stiluri noi, spectaculoase. E vorba despre dansul în ploaie, extrem de dificil, care va pune la încercare toate abilităţile artistice ale concurenţilor, şi o probă de foc - dansul la bară. Vom avea plăcerea să revedem şi câţiva concurenţi din sezoanele trecute, care nu au reuşit să-şi împlinească visul. Vor fi provocări atât pentru ei, cât şi pentru juriu şi telespectatorii noştri şi sunt sigură că vom face un show spectaculos.

- Ce vedete ne vor încânta cu dansurile lor în această toamnă?
- Cel de-al zecelea sezon are concurenţi, poveşti noi, dar şi vedete. Cântăreţele Paula Seling şi Nicola, actriţele Adela Popescu şi Doiniţa Oancea, manechinul Bogdan Vlădău, actorii Octavian Strunilă şi Răzvan Fodor şi cântăreţul Jorge sunt cei care şi-au pus vieţile şi carierele pe locul al doilea pentru a lupta alături de oameni greu încercaţi de viaţă, pentru împlinirea unui vis.

„Emoţiile mă fac să simt că trăiesc”
- Ai emoţii sau vreo superstiţie legată de faptul că e al zecelea sezon al emisiunii?
- Cifra 10 e una perfectă, plină, şi de aceea vin cu sufletul deschis. Probabil că voi avea emoţii la prima revedere a publicului, dar ştiu că asta-mi face bine şi-mi dă adrenalina de care am nevoie. Emoţiile mă fac să simt că trăiesc la intensitate maximă.

- Participanţii la emisiune luptă pentru împlinirea unui vis. Tu ce îţi mai doreşti pentru viitor?
- Îmi doresc prea multe pentru cât timp am la dispoziţie. Încerc însă să fac paşi mici în fiecare zi. Am visuri frumoase, în care cred, dar am învăţat de la oamenii pe care i-am cunoscut în emisiune că acestea devin realitate dacă îţi pui toată energia în ele şi lupţi, indiferent de obstacole. Aş prefera să le arăt împlinite şi frumoase, decât să vorbesc despre ele.

- La emisiune eşti tot timpul înconjurată de muzică şi de dans. Ţie ce gen de dansuri îţi plac?
- Da, la emisiune e o atmosferă minunată, e locul în care îmi hrănesc pasiunea pentru muzică şi dans, pentru oameni. Îmi place mult tangoul, iar prin dansul latino simt că mă pot exprima liber, îmi face poftă de viaţă.

„Norocul apare când pregătirea întâlneşte oportunitatea“
- Ţi-ai început cariera de mică, de la 15 ani. Povesteşte-le cititorilor noştri despre ascensiunea ta, care am înţeles că s-a făcut treptat.
- Am câştigat primii bani la vârsta de 15 ani, din prezentări de modă. Apoi am devenit instructor de manechine. De pe atunci mă trezeam în week-end la ora 5:00, făceam naveta de la Iaşi la Suceava şi Botoşani, unde se ţineau cursurile, iar în pauzele dintre acestea lucram la teme. În primul an de facultate am prezentat o emisiune-magazin la o televiziune locală. Atunci am făcut primii paşi pe „sticlă”, m-am lansat în eter, mi-am deschis aripile, am prins curaj şi am învăţat să zbor. De atunci îmi trăiesc visul! A urmat un alt job de prezentator de ştiri la altă televiziune locală, iar după aproape doi ani am reuşit să intru în echipa ştirilor Pro TV, în urma unui concurs cu probe grele. Au fost ani de muncă de dimineaţa de la 5:00 până noaptea la 24:00, în care fiecare secundă era importantă. Am învăţat multe despre această meserie, despre mine şi, cel mai important, am lucrat într-o echipă unită, dedicată. Am realizat reportaje frumoase, am editat multe poveşti, pentru o perioadă am experimentat şi postul de producător de ştiri şi aveam intervenţii live la fiecare jurnal. După doi ani şi ceva am primit propunerea de a veni la staţia-mamă, în Bucureşti, pentru a fi corespondent şi prezentator al ştirilor matinale de week-end. De atunci au trecut cinci-şase ani în care am cunoscut oameni valoroşi. Când am intrat în echipa „Dansez pentru tine” mi s-a împlinit un alt vis, acela de a prezenta o emisiune de divertisment. Şi, da, la „Dansez pentru tine” visurile chiar se împlinesc! Toţi cei care vin la emisiune reuşesc să-şi schimbe viaţa în bine. E un loc magic.

„Trebuie să crezi în ceea ce faci, să te dedici cu totul”
- Încântă-ne, te rog, cu un moment haios la care ai luat parte în decursul carierei tale.
- Am avut parte de multe momente frumoase, haioase, însă cel care îmi vine în minte acum a avut loc în redacţia de la Pro TV Iaşi, cu câteva zile înainte de mutarea mea la Bucureşti. Într-o seară, cu puţin timp înainte de ora 19:00, am fost informată că a apărut o ştire de ultimă oră, legată de un subiect din ziua respectivă şi că trebuia să am o intervenţie live la jurnalul prezentat de Andreea Esca. Nimic deosebit până aici, doar făcusem asta de o mulţime de ori. Îmi amintesc şi acum că toată lumea era agitată în jurul meu, vorbea la telefon, în timp ce eu încercam să aflu amănunte, însă nimeni nu-mi spunea nimic. Aşadar, m-am aşezat în faţa camerei şi o auzeam pe Andreea vorbind în cască. Într-o astfel de situaţie secundele se scurg cu o altă viteză şi trebuie să livrezi informaţie concretă, interesantă, pe care însă eu nu o aveam! Aşa că am făcut o introducere, însă camera a început brusc să se mişte, filma tavanul, producătorul făcea semne disperate colegilor care încercau să-mi distragă atenţia, era un haos total! În ultima clipă a venit şi informaţia preţioasă pe o hârtie. Am început să citesc, iar la final am realizat că a fost o farsă făcută de colegii mei, în semn de rămas bun. Asta da adrenalină!

- Multe fete îşi doresc să ajungă pe micul ecran sau pe podium. Ce le sfătuieşti? Care este secretul succesului?
- Fiecare are propriul „secret”, pentru că suntem diferiţi şi unici. Eu cred că atunci când alegi un drum trebuie să simţi, să fii convins că pe acolo vrei să mergi. Trebuie să crezi în ceea ce faci, să te dedici cu totul. Nu există jumătăţi de măsură! Pentru a face ceva de calitate e nevoie de multă muncă, de responsabilitate şi de entuziasm. Trebuie să fii pregătit în orice secundă, să accepţi provocările, pentru că numai aşa poţi valorifica şansa!

„Îmi place să merg la concerte, yoga şi masaj”
- Cum îţi „omori” timpul liber?
- Timpul liber nu mi-l „omor”, din contră, încerc să-i dau şi mai multă viaţă (râde). Profit de fiecare oră liberă pentru a mă ocupa de pasiunile mele - teatru, muzică, dans, citit, mers la spectacole, concerte, yoga şi masaj. Încerc să îmi petrec timpul cu oamenii dragi mie, cu părinţii, prietenii, iar dacă am câteva zile la dispoziţie plec din Bucureşti. Îmi place la nebunie să călătoresc, să cunosc oameni şi locuri noi.

- Cum e Iulia Vântur acasă, departe de platoul de filmare? Faci curat, găteşti? Ai vreo reţetă preferată de mâncare?
- Sunt o femeie căreia îi place normalitatea şi îmi place să mă ocup de casă. Timpul petrecut cu treburile casnice e un mijloc de destindere. De curând, am aflat reţeta ciocolatei de casă preparată de mama lui Marius. Am încercat-o şi s-a lins pe bot chiar şi Gyzmo, căţelul nostru. A avut succes, însă nu o pot dezvălui deocamdată. Vă pot spune doar un mic secret - am pus multă dragoste!

- Ce surprize îţi face iubitul tău? Îţi dăruieşte flori, bomboane?
- Ne facem surprize unul altuia, pentru că suntem doi oameni creativi, care se iubesc şi nu ne caracterizează monotonia. Ne cunoaştem îndeajuns de bine încât să ştim ce i-ar face plăcere, ce l-ar surprinde pe celălalt.

- Cum reuşiţi să menţineţi aprinsă flacăra iubirii?
- Punem lemne pe foc (râde), aducem mereu ceva nou în relaţie. Învăţăm unul de la celălalt, ne susţinem reciproc şi ne facem viaţa frumoasă. Tocmai pentru că fiecare dintre noi este ocupat, am învăţat să lăsăm totul deoparte şi să preţuim momentele petrecute împreună, pentru că sunt valoroase.

„Prepar o mască pe bază de ulei de ricin, pentru păr”
- Cum reuşeşti să fii mereu în formă? Mergi la sală?
- Aproape în fiecare zi folosesc bicicleta. În plus, dansez, fac exerciţii de yoga, streching şi înot. Din când în când apelez şi la tratamente corporale, saună şi masaj.

- Frecventezi des saloanele de cosmetică sau apelezi la produsele naturiste? Ai vreo mască pentru ten sau păr pe care o prepari în casă?
- Cred că fiecare femeie trebuie să se respecte pe sine, să aibă grijă de sufletul şi de trupul său, indiferent de situaţia financiară. Nu merg foarte des la saloanele de înfrumuseţare, însă am grijă la alimentaţie, îmi hidratez bine pielea, fac măşti din fructe, miere şi uleiuri. Pentru hidratarea firului de păr, spre exemplu, îmi prepar frecvent o mască din ulei de ricin, vitamina A şi miere, care mă ajută să combat efectele produselor de coafat.

- Ai ţinut vreodată o dietă? Împărtăşeşte-ne şi nouă reţeta dacă a dat rezultate.
- Am încercat foarte multe diete, însă am ajuns la o concluzie sigură - sportul şi alimentaţia sănătoasă păstrează echilibrul perfect.

- Eşti adepta stilului vestimentar elegant - aşa cum apari la televizor - sau preferi stilul casual în timpul liber?
- Depinde de stare, eveniment, moment al zilei... De obicei, prefer stilul casual smart sau glam rock.

A primit cadou de la iubit o vacanţă în Maldive

24-10-2- Am înţeles că iubitul tău, Marius Moga, ţi-a făcut cadou de ziua ta o excursie în Maldive. Povesteşte-ne cum a fost.
- Într-adevăr, anul acesta am avut parte de o vacanţă-surpriză. Am fost luată pe sus, la aeroport. Am crezut că plecăm undeva aproape, în Grecia, de exemplu, însă ne-am dat jos din avion la mii de kilometri distanţă, tocmai în Maldive. Acolo ne-am bucurat de peisaj, de linişte, am înotat, ne-am răsfăţat sub razele soarelui, la SPA, am meditat cu instructorul de yoga, am citit... Am stat aproape o săptămână pe două insule, am cunoscut oameni interesanţi, diferiţi, am văzut în ce condiţii trăiesc băştinaşii şi am realizat încă o dată că fericirea nu stă în toate realizările pentru care ne zbatem în fiecare zi, ci în liniştea şi în echilibrul sufletului. Pentru ca întoarcerea să fie mai lină, am făcut o escală de două zile la Kuala Lumpur. De la calmul insulei am nimerit într-un oraş mai aglomerat decât ne-am imaginat, cu oameni care mişunau ca furnicile, cu clădiri şi turnuri ce zgâriau norii, salvat totuşi de vegetaţie. Am făcut o baie de mulţime în cartierul chinezesc, acolo unde găseşti de toate. Cea mai interesantă terapie mi s-a părut cea cu peşti - se intră într-un mic bazin, iar micuţele înotătoare curăţă picioarele. Trebuie să recunosc că am ieşit de acolo cu tălpile uşoare ca o pană.

Are un căţeluş Yorkshyre Terrier

24-10-3- Spune-mi mai multe despre Gyzmo. Câţi ani are, de unde îl ai şi cum îl răsfeţi?
- Gyzmo e un căţeluş din rasa Yorkshyre Terrier, care împlineşte luna aceasta 2 anişori. El e sufletul şi stăpânul casei, reuşeşte să alunge orice urmă de stres. L-am primit cadou de la Marius când am împlinit doi ani de relaţie. Se răsfaţă singur şi ştie cum să ne capteze atenţia, aşa că primeşte în schimb dragoste.