Main menu

header

  Focuri de artificii, grătare, muzică gen country, fani emoţionaţi şi actori încântaţi. Aceasta ar fi caracterizarea, în puţine cuvinte, a evenimentului petrecut la 8 noiembrie, la Southfork: 30 de ani de la lansarea pe micile ecrane a serialului ce a înnebunit lumea, Dallas.

  Bilete în primul rând cu 1.000 $
  Fani din lumea întreagă au plătit între 100 şi 1.000 de dolari de persoană pentru a asista la această reuniune. Cu cât suma plătită a fost mai mare, cu atât locul obţinut a fost mai apropiat de cel al actorilor. Astfel, contra sumei de 1.000 de dolari, Sudesh Sharma, originară din India, a putut sta în preajma personajelor preferate. Înnebunită după această producţie, ea adeclarat că, la puţină vreme după lansarea pe micile ecrane, cu ani în urmă, s-a mutat în apropierea zonei în care aveau loc filmările.
  O altă pereche, care a venit cale de mii de kilometri pentru a fi la serbare, a fost cea formată din soţii Catriona şi Harry Lynch, care au zburat tocmai din… Dublin.

  Personaje de legendă
  Printre actorii prezenţi s-au numărat Larry Hagman (JR), Patrick Duffy (Bobby), Linda Gray (Sue Ellen) ş.a.
Cu acelaşi simţ al umorului, actorul ce i-a dat viaţă lui J.R. Ewing, Larry Hagman, a declarat: „Am preferat să vin acum, pentru că la vârsta mea (77 de ani) e posibil să nu mai prind şi sărbătorirea a 40 de ani”.
  Steve Kanaly, actorul care l-a întruchipat pe Ray, fiul vitreg al bătrânului Jock Ewing, a afirmat în faţa miilor de fani: „Dacă aş fi trăit câteva vieţi şi tot nu mi-aş fi imaginat succesul serialului”. El susţine că după primele cinci episoade: „Am strâns mâna celor din echipa de filmare, le-am spus că mi-a făcut plăcere să lucrez cu ei şi… am plecat”. Am fost sunat apoi de producători şi mi s-a spus că serialul continuă. Nebunia Dallas începuse!”.
  Susan Howard, care a jucat rolul soţiei lui Ray Krebbs, a spus: „Lumea mă striga pe stradă Donna!”
  Sue Ellen, interpretată de frumoasa Linda Grey, a fost un personaj care i-a atras pe telespectatori. La reuniune, Linda declara că are o singură părere de rău: „Nu am atât de mult timp să stau de vorbă cu toţi aceşti oameni. Sau măcar să-i salut”.
Elena Şerban
  În România, serialul a avut milioane şi milioane de fani. Dar, deşi mulţi dintre cei care au privit acest film înainte sau după Revoluţie ar fi putut să jure că ştiau orice amănunt, suntem convinşi că lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru a vă verifica, răspundeţi la doar câteva dintre întrebările de mai jos.

  Aşadar, ştiaţi că...
  ...Barbara Bell Geds, care a interpretat-o pe Miss Ellie, era cu doar nouă ani mai mare decât Larry Hagman, care l-a întruchipat pe maleficul JR?  
  ...Brad Pitt a jucat câteva episoade în Dallas?
  ...doar doi dintre sutele de actori care au jucat în această producţie au „rezistat” până la finalul ei? Este vorba despre Larry Hagman şi despre Ken Kercheval (veşnicul rival al lui JR);
  ...rolul lui JR, care i-a venit ca o mănuşă lui Larry Hagman, i-a fost iniţial oferit lui Robert Foxworth, care a refuzat contractul?
  ...serialul ar fi trebuit să aibă iniţial doar cinci episoade, care ar fi fost difuzate sub forma unei miniserii tv?
  ...personajul JR a fost împuşcat de trei ori de-a lungul celor 14 ani de Dallas?
  ...episodul în care JR a fost împuşcat se clasează pe locul al doilea în topul celor mai vizionate din întreaga istorie a serialelor?
  ...producătorii au încercat să-l înlocuiască pe actorul Jim Davis (Jock Ewing) cu un alt actor, însă reacţia fanilor i-a determinat să se răzgândească?
  ...Larry Hagman a fost singurul actor care a jucat în toate cele 357 de episoade ale serialului?