Main menu

header

  Într-un Bucureşti nebun, plin de răutate şi de ipocrizie, există un loc unde oamenii n-au uitat să fie oameni. Aici, Aurelian Gavrilescu reuşeşte prin masajele sale terapeutice să aducă puţină speranţă în sufletele şi în trupurile măcinate de suferinţă. Anticamera albă a unui cabinet medical... Câţiva oameni aşteaptă - în mod straniu - fără să aibă nici cel mai mic stres. Din când în când ies în curtea mică să-şi mai spună oful unul altuia. O doamnă oacheşă, cu părul ca abanosul, răspunde cu o voce caldă la telefonul care sună neîncetat. Nu face parte din categoria secretarelor cărora le scoţi cuvintele cu cleştele din gură. La ora stabilită cu puţin timp în urmă, mă pofteşte să intru în cabinet.  


  Masaj cu creme pe bază pe plante medicinale

  Un bărbat semănând izbitor cu un călugăr, cu ochi pătrunzători, ce te fac să înţelegi că nu i-ai putea ascunde niciodată nimic, mă primeşte cu modestie. Mă aşez pe salteaua albă, iar terapeutul nu apucă să înceapă consultaţia, că ştie deja ce probleme am. Mâinile sale, ce miros puternic a tămâie, sunt un amestec reuşit între fragil şi puternic. Aşezat turceşte lângă mine, masează fiecare punct dureros în timp ce eu mă tot întreb: de unde ştie? Masajul este combinat cu o cremă ce conţine nu mai puţin de nouă plante medicinale, printre care castan, frunze de viţă-de-vie, hamei, valeriană, coada-şoricelului, vâsc şi muşeţel. Totul durează aproape 45 de minute, iar la final durerea dispare ca prin farmec. Şi scenariul se repetă cu fiecare dintre pacienţii care-i bat la uşă. Le spune, cu precizie de ceasornicar, uneori fără să-i atingă, ce-i supără, apoi mâinile sale de înger le ia suferinţa. Nu i s-a întâmplat să se înşele, pentru că „totul e de la Dumnezeu”, terapeutul fiind un simplu ucenic care duce la bun sfârşit „porunca” venită de Sus. Fără analize, fără injecţii, fără investigaţii traumatizante. Aici totul e simplu. Dar uneori simplitatea poate fi foarte complicată…

  Atingerea unui înger

  Aştept ca Aurelian Gavrilescu să-mi spună o poveste plină de mister despre cum reuşeşte să facă aceste masaje terapeutice, dar mai ales să „ghicească” boala de care suferă pacientul. „Prima dată când am pus mâna pe un om s-a întâmplat într-un spital. De trei zile nu se mişca. L-am atins, am făcut o rugăciune, apoi s-a vindecat. Când ating pe cineva îmi spune că se încălzeşte. Alţii simt un fior rece-călduţ şi o stare de eliberare, iar alţii simt furnicături. De multe ori spun: «În numele domnului Iisus Christos eşti eliberat şi vindecat!». Şi omul se face bine. Iisus spunea să cerem şi ni se va da. Dar ca totul să se întâmple aşa trebuie să fii curat. Ca Duhul Sfânt să coboară la un terapeut trebuie să nu bea, să nu fumeze, să nu mănânce carne. Adică să fie aproape de legile divine. Eu am avut momente când am ţinut post total, fără apă şi mâncare, şi m-am rugat. Când ating un om îmi dau seama pe loc ce blocaje are, dar şi ce alte boli îl macină. Nu e ceva de la mine. E dar de la Dumnezeu. Eu fac ceea ce simt în acel moment şi nu am aceeaşi tehnică pentru toţi pacienţii. Sunt doar un terapeut prin bunăvoinţa lui Dumnezeu”, mărturiseşte Aurelian. Un înger a cărui atingere vindecă oamenii suferinzi, am spune noi.

  Cinci ani de rugăciune şi post în peşteră

  Pentru toţi cei care vin la el, Aurelian a devenit un fel de lumină a speranţei. „După o viaţă normală am lăsat serviciu, casă, masă şi am plecat după un maestru. Francisk Maitreya, omul care făcea vindecări prin cuvânt. Am avut şi eu probleme cu sănătatea, iar el m-a vindecat, deşi la început eram sceptic. L-am urmat apoi. După aceea am stat cinci ani într-o peşteră în apropiere de Deva, unde posteam şi mă rugam. La început dormeam în corturi. Era umezeală şi dimineaţa pe corturi se aşternea bruma. Numai Dumnezeu ştie câtă credinţă am. Asta nu se poate cântări. Maestrul n-a vrut să stau lângă el. Ne întâlneam rar, dar mi-a schimbat radical viaţa”, afirmă terapeutul privind către cer. Perioada petrecută alături de maestru va rămâne scrilejită în adâncul sufletului său, el fiind persoana care l-a făcut conştient de prezenţa lui Dumnezeu.

Carmen Ciripoiu

  Vindecă bolile coloanei vertebrale

  Masajele lui Aurelian Gavrilescu, combinate cu tehnici de kinetoterapie, vindecă spondiloza cervicală chiar şi în formele cele mai grave, contracturile musculare severe, durerile de spate, hernia de disc, scolioza, cifoza, sciatica, toate tipurile de migrene. „Coloana este viaţa. Cu cât omul merge mai drept, cu atât energetic devine mai vital. Eu încep întotdeauna tratamentul masând partea cervicală-lombară, întăresc apoi musculatura coloanei, ceea ce este foarte important. Dacă pacientul are probleme cu picioarele, atunci folosesc şi călcătura monahală”, se destăinuie terapeutul. La plecare, tânărul terapeut îmi şopteşte: „Fie ca tot ce te atinge cu privirea, gândul şi cuvântul să se transforme în iubire şi lumină”. Terapeutul Aurelian Gavrilescu poate fi contact la numărul de telefon: 021/312.06.02.