Main menu

header

498 3 2de Dana Purgaru

Vreţi să scăpaţi de câteva kilograme pe care le aveţi peste greutatea dorită sau doriţi să vă mai îngrăşaţi puţin? Iată două infuzii care vă pot veni în ajutor.

Mai puţine kilograme cu infuzie de păpădie

Unul dintre trucurile naturiste pentru a slăbi puţin cunoscute este infuzia din frunze de păpădie. Beţi în fiecare zi, pe stomacul gol, câte un pahar cu ceai obţinut din două linguri cu plantă, peste care aţi turnat o cană cu apă fierbinte. Cântăriţi-vă din trei în trei zile. Dacă după zece zile nu sunteţi mulţumiţi de rezultate, măriţi doza zilnică. Oricum, nu căutaţi să scădeţi brusc în greutate - nici sănătatea, nici frumuseţea dumneavoastră nu vor avea de câştigat. Urmăriţi să slăbiţi treptat şi sistematic, până ajungeţi cu 1-2 kg sub greutatea dorită, pentru că apoi este posibil să vă îngrăşaţi puţin, aşa cum se întâmplă după orice regim. Totuşi, nu uitaţi să faceţi sport în fiecare zi pentru a vă păstra silueta obţinută. Un alt avantaj al infuziei de păpădie este faptul că aceasta curăţă organismul de toxinele acumulate, şi nu numai că vă veţi simţi mai uşor, dar şi tenul va căpăta un aspect luminos, iar părul va redeveni sănătos.

Ceaiul de ţintaură îngrașă

Dacă doriţi să mai puneţi câteva kilograme pe dumneavoastră şi să vă rotunjiţi puţin liniile corpului, puteţi profita de efectul benefic al infuziei de ţintaură sau fierea-pământului, excelent stimulent al poftei de mâncare. De altfel, calităţile acestei plante unanim cunoscute au impus-o încă de pe vremea romanilor, care o foloseau în tratamentul bolilor de stomac. Pentru prepararea infuziei se foloseşte o linguriţă cu plantă peste care se toarnă o cană cu apă opărită. Se lasă cinci minute la infuzat, se strecoară, şi lichidul rezultat se bea neîndulcit cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Are gust amar, dar vă va ajuta să mâncaţi mai mult şi mai bine.