Main menu

header

501 3 1de Gabriela Niculescu

Putem spune despre fotomodele și manechine că, dintre toate femeile globului, sunt cel mai familiarizate cu dietele. De la nutriționiștii care se ocupă de alimentația acestor femei-șnur am aflat despre cura cu extract de clorofilă. Acest regim se numără printre cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte stilul de viaţă sănătos, deşi nu este un concept nou, multe vedete adoptând-o pentru varietatea de beneficii pe care le aduce stării de sănătate generale.

Oferă energie organismului

Clorofila este pigmentul care dă plantelor culoarea verde, esenţial în procesul de fotosinteză, pentru că prin intermediul acestuia are loc transformarea luminii în energie. Susţinătorii dietei spun că extractul de clorofilă ajută la creşterea calităţii şi cantităţii de celule roşii în sânge, oferind energie organismului. În plus, clorofila îmbunătăţeşte sistemul de transport al oxigenului în organismul uman, pentru că are o structură moleculară similară hemoglobinei - substanţa care dă sângelui culoarea roşie şi care este responsabilă cu transportul oxigenului. Clorofila este un puternic antioxidant, care protejează ficatul, având un efect antiseptic şi antiinflamator, şi poate regla activitatea intestinală şi digestivă.

James Duigan: „Substanţele alcaline pot regla pH-ul”

Clorofila este, totodată, o sursă eficientă de magneziu, vitaminele K, C, acid folic, fier, calciu şi proteine. Nutriţionistul James Duigan, printre ale cărui paciente se numără topmodelele Rosie Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson, promovează această dietă cu clorofilă: „Dietele alimentare bogate în preparate nesănătoase modifică pH-ul organismului, făcându-l mai acid, lucru care poate duce la insomnii şi la creşteri în greutate. Substanţele alcaline, precum extractul de clorofilă, pot regla pH-ul, fapt ce vă ajută să vă păstrați greutatea în echilibru”, spune acesta.

Extractul de clorofilă se poate găsi în magazinele cu produse destinate nutriției sănătoase, dar poate ajunge în organism și direct din alimentele verzi!