Main menu

header

501 3 2de Gabriela Niculescu

Este ştiut faptul că odată cu intrarea în sezonul rece kilogramele în plus se acumulează, aceasta fiind o reacţie firească a organismului în pregătirea lui pentru iarnă. Instructorul de fitness Florin Neby vă recomandă multă mișcare, dar vă oferă și un plan alimentar pentru fiecare zi a săptămânii, cu ajutorul căruia veți consuma puține calorii, dar multe vitamine și minerale, nefiind nevoie să vă înfometați. Iată cum puteți pierde kilograme într-un mod sănătos.

Luni

Mic dejun: 200 ml fresh grepfrut, două linguri cu germeni de grâu, 200 g fructe de pădure. Se mixează tot.

Gustare: 50 g sau un pumn cu migdale sau fistic neprăjite.

Prânz: 150 g muşchi/pulpă vită/viţel la grătar sau la cuptor, salată de sfeclă roşie, o lingură cu ulei de sâmburi de struguri, lămâie/oţet balsamic și hrean dacă doriți. Puteți bea 200 ml de suc de lămâie.                                            

Gustare: o portocală.

Cina: 200-250 g broccoli înăbuşit / la aburi, doi morcovi fierţi/cruzi tăiaţi rondele, 150-200 g conopidă înăbuşită, şase-opt măsline, ceapă tăiată bucăţele mici, verdeaţă tocată mărunt, zeama de la o jumătate de lămâie, un praf de sare, o lingură cu ulei de sâmburi de struguri.

Marţi

Mic dejun: o felie de pâine de secară prăjită, 60 g telemea de capră, o roşie, o jumătate de ardei gras roşu.

Gustare: 200 g ananas crud.

Prânz: 150 g somon (grătar/cuptor cu sau fără mujdei), 200 g mămăligă și beți 200 ml suc de lămâie.

Gustare: 200 g pomelo.

Cina: mâncare de fasole verde (200-250 g fasole verde, trei-patru linguri cu bulion/suc roşii, sare, apă, usturoi și condimente), salată verde cu ruccolla, ceapă roşie/verde, verdeaţă, sare, o lingură cu ulei de sâmburi de struguri, lămâie.

Miercuri

501 3 3Mic dejun: omletă cu conopidă (două ouă de găină sau opt-zece ouă de prepeliţă se bat bine şi se amestecă împreună cu 80-100 g telemea slabă de vacă, şase-opt bucheţele de conopidă tocate mărunt, sare, piper, verdeaţă tocată. Toate se pun într-o tigaie de teflon cu o lingură cu unt) cu una-două roşii.

Gustare: un pumn de caju crud.

Prânz: 150 g piept pui/curcan la grătar, salată asortată (trei-patru tipuri de legume) și beți 200 ml suc de lămâie.

Gustare: 200 g fructe de pădure.

Cina: 200-550 ml sana sau kefir, patru-cinci biscuiţi de ovăz.

Joi

Mic dejun: o felie pâine de secară, un ou fiert (de preferat moale), salată din doi morcovi şi doi castraveţi medii.

Gustare: un măr sau o pară.

Prânz: supă de pui (pui dezosat tăiat bucăţele, morcovi, usturoi, ţelină, păstârnac, ceapă, pătrunjel), peşte (macrou/hering/somon) și un cartof copt.

Gustare: 100-150 g fructe de pădure.

Cina: un pahar cu iaurt slab (maximum 1,5% grăsime) cu un pumn de nuci pisate.

Vineri

501 3 4Mic dejun: un fresh din suc de morcovi şi sfeclă roşie, un măr, patru sau cinci biscuiţi integrali.

Gustare: o banană.

Prânz: 150 g piept de curcan la cuptor cu conopidă şi morcovi făcuţi la abur. Dacă doriți, după ce s-au înăbuşit conopida şi morcovii se pot trece prin zeamă de usturoi.

Gustare: un pumn cu alune de pădure neprăjite.

Cina: salată din ţelină, sfeclă roşie şi frunze de salată, stropită cu suc de lămâie, o lingură cu ulei din sâmburi de struguri și mozzarella.

Sâmbătă

Mic dejun: două jumătăţi de ardei capia umpluţi cu urdă și o salată dintr-un măr şi un morcov mediu (date pe răzătoare).

Gustare: un pumn cu nuci şi seminţe de dovleac amestecate (neprăjite).

Prânz: fructe de mare stropite cu suc de lămâie, orez brun (se poate înlocui cu porumb sau quinoa).

Gustare: două kiwi sau o portocală.

Cină: salată cu varză, un ou fiert, două roşii medii, doi castraveţi medii și un ardei capia.

Duminică

Mic dejun: salată din trei-patru fructe la alegere (de preferat acide, kiwi, măr sau pară, ananas, grepfrut, portocală etc.).

Gustare: un pumn cu goji și migdale.

Prânz: supă de linte (300 g linte, 150 g ceapă, 100 g pătrunjel rădăcină, patru-cinci căţei de usturoi, o legătură de pătrunjel, o lingură cu ulei, foarte puţină sare, piper, cimbru), 100-150 g carne de pui la cuptor și garnitură de murături.

Gustare: două rânduri de ciocolată neagră (peste 80% cacao).

Cina: peşte (somon/macrou/hering) și ciuperci la cuptor cu piper, usturoi sau ceapă.

„Am reușit să strâng un set de alimente care, din punctul meu de vedere, adună într-o săptămână majoritatea nutrienților necesari organismului. Vreau să vă spun că acesta este un plan alimentar orientativ și l-am postat tocmai pentru a vă face o idee despre ceea ce înseamnă a mânca sănătos și a scăpa în același timp și de kilograme“