Main menu

header

503 3 1de Cătălina Tăgârță

Persoanele care doresc să piardă în greutate ar putea fi ajutate de o furculiță inteligentă, care vibrează atunci când cei care o folosesc mănâncă prea repede. Invenția aparține francezilor și a fost prezentată la salonul hightech International CES, din Las Vegas.

Vă atenționează când mâncați prea repede

Acest tacâm este prevăzut cu senzori care detectează fiecare mișcare, senzori care știu când instrumentul este apropiat de gură, iar dacă mișcările utilizatorului sunt prea rapide, atunci va fi declanșată alarma, susține inventatorul. „Nu este deloc bine să mănânci repede. Eram conștient de asta, și totuși nu puteam controla acest comportament. Totul până într-o zi când m-am uitat atent la furculița din mâna mea și mi-am dat seama că ea m-ar putea ajuta”, a declarat inventatorul.

La prima vedere, instrumentul-minune nu se distinge cu mult de o furculiță obișnuită. Totuși, cine observă cu atenție mânerul va sesiza că acesta este puțin mai mare decât în mod normal, întrucât acolo se ascunde sistemul electronic cu senzori care înregistrează de câte ori duceți furculița spre gură și cât de repede, iar „în cazul în care termenii recomandați pentru slăbit sunt depășiți, tacâmul vibrează”, susține inventatorul Jacques Lepine.

Nu e incomod de utilizat

Potrivit specialiștilor, în ciuda mânerului puțin mai gros, instrumentul nu este deloc incomod de utilizat. Odată încărcată (funcționează pe același principiu ca periuța de dinți electrică), „mașinăria” va rezista aproximativ două săptămâni, timp în care poate fi folosită la circa trei mese pe zi, cu câte zece vibrații la fiecare masă. În plus, înainte de a o pune în mașina de spălat vase trebuie retrasă partea de electronică, pentru ca să nu se strice, după cum relateză francezii de la lapresse.ca. Aparatul a început să fie comercializat în SUA încă de anul trecut, la prețul de 99 de dolari.

Furculița se vinde împreună cu aplicația ce permite înregistrarea datelor privind rata la care mănâncă utilizatorul