Main menu

header

503 3 2de Dana Purgaru

Chiar și cele mai frumoase vedete au câteva kilograme în plus ce se încăpățânează să stea agățate de corpul lor și, nu de puține ori, celebritățile apelează la diete care mai de care mai trăsnite, chiar nocive uneori. Nu este însă și cazul lui Jennifer Lopez. Cântăreața a reușit vara aceasta să scape de greutatea în plus și are un corp mai frumos ca oricând, în ciuda vârstei și a faptului că a dat naștere la doi copii.

Anul acesta a împlinit 45 de ani

J Lo a reușit să dea jos aproximativ cinci kilograme și să fie într-o formă de zile mari, astfel că presa și fanii au început imediat să facă speculații în legătură cu dieta pe care a urmat-o vedeta. Zvonurile potrivit cărora cântăreața, în vârstă de 45 de ani, ar fi apelat la un regim drastic au fost stimulate și de faptul că paparazzii au surprins-o de multe ori sorbind licori verzi din pahare. Ei bine, misterul a fost descifrat până la urmă, când J Lo a acceptat să-și împărtășească secretul.

Vegetale și șase ore de mișcare pe zi

503 3 3„Dacă vrei ca alţii să te iubească, trebuie mai întâi să te îngrijeşti pe tine”, a declarat Jennifer Lopez pentru publicația americană „Us Weekly”, mărturisind că a trecut la ţinute cu două măsuri mai mici după ce, timp de 22 de zile, a tăiat din alimentaţia sa orice tip de produse lactate, carne de orice fel, ouă, zahăr şi gluten. În plus, ea a făcut, zilnic, circa șase ore de exerciţii fizice cu antrenorul Marco Borges, printre ai cărui clienţi se numără Beyoncé, Jay Z, Gwen Stefani, Shakira şi Pharrell Williams. Astfel, vedeta s-a antrenat și a dansat cu foarte mare plăcere. „Nu sunt o fanatică a exerciţiilor. Nu-mi plac, dar dansez mult pentru concerte, iar asta mă ajută”, a explicat J Lo, care a precizat că, deși nu o încântă exercițiile fizice, se simte mult mai bine după ce le face. „Îmi place când sunt în formă şi am grijă de mine”, a spus vedeta.

„N-am știut cât de bine te poți simți când introduci în corpul tău lucruri sănătoase”

Pentru a reveni la ţinutele îndrăzneţe care îi scot în evidență în special posteriorul ce a făcut-o faimoasă, cântăreața a inclus în dieta sa, în locul produselor de origine animală, foarte multe vegetale. „Am ținut dieta vegană de 22 de zile și a fost atât de bine, încât am continuat-o alte câteva săptămâni. Acum am introdus puțin pește din când în când”, a declarat recent vedeta. „Mi-a făcut plăcere să mănânc în acest mod. Este prima oară când țin un asemenea regim. N-am știut cât de bine te poți simți când introduci în corpul tău lucruri sănătoase”, a declarat vedeta.

Iată un exemplu de meniu zilnic din dieta pe care a urmat-o J Lo:

  • micul dejun: cereale din mei cu banane, afine și lapte de migdale;
  • prânzul: salată plină de vitamine din varză kale și ardei roșu;
  • cina: „paste” din dovlecei zucchini (tăiați cu aparatul de spiralat legume), cu brânză vegană și roșii;
  • gustări: suc verde preparat la storcător și dulciuri vegane.

Acum, Lopez este atât de încântată de regimul pe care l-a ținut, încât dorește să-și lanseze o linie de suplimente vegane.

„Recomand dieta vegană”

Singurul aliment de care i-a fost dor lui J Lo când a făcut această trecere a fost untul. „A fi vegan înseamnă să renunţi la carne, ouă, lactate şi să adopţi o dietă bazată pe vegetale. Singurul aliment care-mi lipseşte cu adevărat este untul”, susţine vedeta, care încurajează acum pe toată lumea să adopte regimul vegan. „Îţi dă o stare de bine. Recomand dieta vegană, deoarece te trezeşti dimineaţa plin de energie şi de bună dispoziţie”, a mai spus aceasta. Ca să-i fie mai uşor, fosta soție a cântărețului Marc Anthony şi-a convins și copiii, gemenii Emme şi Max, în vârstă de 7 ani, să urmeze şi ei alimentaţia vegană. Jennifer a declarat însă că pentru copii despărţirea de mâncarea cu care erau obişnuiţi nu a fost la fel de uşoară ca pentru ea, din cauza poftelor.

Dieta vegană presupune nu numai eliminarea tuturor alimentelor de origine animală, ci şi a produselor derivate din animale sau testate pe acestea, precum îmbrăcăminte şi încălţăminte din piele sau blană şi cosmetice

Trecerea la acest regim alimentar e bine să se facă treptat, iar meniul trebuie să nu includă alimente nesănătoase precum prăjeli, sare, zahăr și grăsimi în exces, fast-food ori produse procesate

Rezultate uimitoare şi pentru Beyoncé

Dieta vegană de 22 de zile a devenit foarte apreciată în toată lumea printre artiști, dar în special la Hollywood, iar unii dintre adepți au transformat-o chiar din regim în stil de viață. Printre cei care au urmat-o se numără și Beyoncé (33 de ani). Ea a avut rezultate așa de bune, încât i-a lăsat cu gura căscată pe fanii și pe jurnaliștii prezenți la Premiile Grammy. Și ea a apelat la ajutor în familie, de data aceasta la soțul său, Jay Z, cu care a reușit să facă față tentațiilor culinare. Celebră pentru formele sale voluptuoase, Beyoncé a dat jos aproape 30 de kilograme în ultimele șase luni, iar acum a făcut trecerea spre veganism. Potrivit celebrului designer Michael Costello, ea arată acum atât de bine, încât se poate spune că are corp de manechin.