Main menu

header

515 3 1de Cătălina Tăgârță

Când vine vorba despre greutate, majoritatea abordează subiectul regimurilor de slăbit. Însă există și oameni cărora le place cum arată și doresc să afle doar cum să se mențină în formă. Pentru toți aceștia, Doctor Oz a dezvăluit câteva trucuri la care apelează pentru a-și menține silueta. Potrivit acestuia, nu diversitatea este cheia succesului, ci alegerea unor meniuri echilibrate şi sănătoase, astfel încât să asiguraţi organismului nutrienţii necesari, dar fără un exces de grăsimi saturate şi aditivi nocivi. Așadar, iată cum se menține în formă Doctor Oz.

Produse congelate şi conservate, timp și bani economisiți

Cine găsește mereu scuze ca să nu mănânce sănătos ar trebui să apeleze la următorul truc: să opteze şi pentru legume, peşte sau fructe congelate. Astfel, va avea întotdeauna în frigider produse proaspete de sezon, însă şi produse congelate, care vor fi mereu la îndemână atunci când nu are timp de cumpărături sau de curăţat/spălat. În plus, acestea sunt și ele sănătoase. Potrivit specialistului, familia sa practică această strategie când vine vorba despre afine: le cumpără în cantităţi mari când sunt în sezon şi le păstrează la congelator pentru a le avea mereu la îndemână pe parcursul anului. În plus, în acest fel, economisește nu doar timp, ci și bani, întrucât acestea sunt mult mai scumpe în extrasezon. Însă iată și alte produse congelate de specialist: porumb, fasole verde, cireşe, mure, în timp ce roșiile le păstrează la conserve.

Mâncarea gătită, prietena siluetei

515 3 2Întrucât mulți preferă gustările calde, ideal e ca tot timpul să existe mâncare gătită în frigider, pentru a nu vă opri la prima șaormerie sau fast-food cu produse calde. Nici Doctor Oz nu stă prea bine cu timpul, tocmai de aceea familia sa respectă următoarea regulă: duminică seara, toți membrii se strâng în bucătărie pentru a pregăti mâncăruri pentru întreaga săptămână. Acesta susține că mai multe feluri de ciorbe și sosuri ușoare pot fi păstrate cu încredere la congelator, în vase de sticlă, iar în serile în care ajung acasă târziu și sunt obosiți decât scot o porție de la rece, o încălzesc și masa-i gata. Astfel reușesc să-și potolească foamea rapid, dar sănătos. În plus, specialistul dezvăluie că în momentele în care e foarte obosit nu mai are chef nici măcar să pregătească o salată. Soluția? Curăță și spală legumele și verdeţurile, le pune la rece și când e nevoie doar le scoate, le taie și le condimentează după gust. Cât despre gustări, Doctor Oz își menține silueta cu legume crocante, pe care le consumă cu unt de arahide, pe post de gustare sănătoasă.

Mic dejun ușor și calculat nutrițional

Cine are probleme de genul „Ce mai mâncăm la micul dejun” nu trebuie să își mai facă griji de acum încolo. Pentru a evita această problemă, Doctor Oz susține că puteți opta pentru aceleași ingrediente/produse în fiecare dimineaţă, cu condiția să nu fie vorba doar despre ouă, cârnaţi, şuncă sau brânză. Dacă e ceva mai simplu, cum ar fi iaurtul grecesc cu afine, atunci poate fi consumat chiar și zilnic, întrucât reprezintă un mic dejun echilibrat, cu proteine, vitamine şi minerale.

Desert în cantități mici

Doctor Oz știe că, după încetarea oricărui regim de slăbit, există tendința de îngrășare. De aceea nu e de acord nici cu excesele, dar nici să se abțină definitiv de la ceea ce îi place. Așadar, acesta a mărturisit că preferă să guste din desertul preferat, însă nu să-l consume pe tot. Apoi bea un pahar cu apă pentru a alunga gustul plăcut al desertului şi își îndreaptă atenţia către o altă activitate, pentru a-și lua gândul de la dulce.

Sportul e foarte important, şi nu e nevoie să vă consume toată energia sau să vă extenueze, pentru că Doctor Oz recurge la un antrenament lejer, care face minuni. Potrivit acestuia, e la fel de bine şi dacă face o plimbare în pas alert sau dacă îşi propune să urce câteva scări