Main menu

header

518 3 3de Gabriela Niculescu

Colăceii de grăsime și celulita par a fi inamicii numărul unu ai doamnelor. Tocmai de aceea au fost create diverse metode de a înlătura depunerile inestetice de pe coapse, de pe abdomen și de pe fese, iar una dintre procedurile cel mai eficiente este cavitația. Aceasta are la bază acţiunea ultrasunetelor de joasă frecvenţă, care formează mici bule de gaz, numite şi bule cavitaționale, reducând astfel membranele celulelor adipoase. Acestea sunt absorbite de limfă şi apoi drenate prin sistemul limfatic. Cu alte cuvinte, cavitația are efecte asemănătoare cu cele ale liposucției chirurgicale.

Topeşte celulita şi zonele adipoase în trei etape

Cavitația topeşte celulita şi zonele adipoase în trei etape. Dispozitivele de ultrasunete sunt fixate pe zona ce urmează a fi tratată cu o cremă pentru arderea accelerată a grăsimilor, timp de 20 de minute, de obicei. În acest interval, produșii activi din cremă intră în piele, permeabilizează membrana celulară şi defibrozează nodulii celulitici. În cele 20 de minute se foloseşte un dispozitiv mobil pentru zona corpului, ce se dorește a fi tratată, iar efectul constă în diminuarea instantanee şi vizibilă a celulitei. În ultima etapă se realizează un masaj de drenaj şi de accelerare a circulaţiei limfo-sangvine, pentru ca grăsimea topită de cavitație să fie eliminată prin drenaj.

Țesutul subcutanat este oxigenat

Remodelarea corpului cu ajutorul cavitației se face prin dezintegrarea ţesutului adipos. Astfel, nodulii celulitici şi aspectul de coajă de portocală sunt eliminaţi. În plus, țesutul subcutanat este oxigenat cu ajutorul reactivării microcirculației periferice şi al drenajului lichidelor stagnate. Rezultatele clinice ale acestei proceduri sunt și de detoxifiere, de tonifiere, de slăbire în centrimetri, de prevenire a apariției vergeturilor, de drenaj limfatic și de îmbunătățire a elasticităţii pielii. Este bine să știți și că în urma şedinţelor de cavitație (numărul acestora diferă în funcție de fiecare pacient) se recomandă a se continua tratamentul la fiecare trei luni, ca formă de menţinere.

Nu vor efectua tratamentul persoanele cu probleme cardiace, cele care poartă pace-maker, cele cu afecţiuni vasculare grave şi gravidele

Recomandări pentru optimizarea procedurii

Pentru că fiecare şedinţă echivalează cu o masă copioasă, cu foarte multe grăsimi (colesterolul şi trigliceridele eliberate se descarcă în ficat şi în rinichi), persoanelor care apelează la tratamentul cu ultrasunete prin cavitație li se fac o serie de recomandări. Astfel, cu o zi înainte de tratament, trebuie să ţină o dietă bazată numai pe alimente cu un conţinut mic de grăsimi. De asemenea, pentru obţinerea unor rezultate optime, este indicat şi ca, vreme de 72 de ore, după fiecare şedinţă de tratament de slăbire, să fie consumate alimente sărace atât în grăsimi, cât şi în zaharuri, dar cu conţinut ridicat în fibre (legume, fructe), precum şi lichide neîndulcite. Imediat după tratament este recomandat să se bea aproximativ doi litri de apă plată.