Main menu

header

477 3 3de Gabriela Niculescu

Dieta „Sacred Heart” este un regim alimentar de șapte zile, care constă în consumul unei anumite categorii de produse în fiecare zi, dar şi al unei cantităţi nelimitate dintr-o supă specială. Există mai multe variante ale acestei diete. Unele permit prezenţa băuturilor carbogazoase, altele nu. Apare, de asemenea, sub mai multe denumiri, şi anume: dieta „Spokane Heart”, dieta „Miami Heart Institute” sau dieta „Cleveland Clinic”.

Vă scapă de 4,5-7,5 kilograme

Se presupune că această dietă a fost pusă în aplicare la Spitalul Sacred Heart Memorial, pentru a ajuta persoanele obeze să slăbească repede, înainte să ajungă pe masa de operaţie. Este asemănătoare cu dieta cu varză, însă diferenţa constă în faptul că nu se consumă... varză. Presupune consumul a minimum o porţie de supă zilnic, iar unele versiuni ale dietei permit consumul de lapte degresat, ceai, cafea, suc de fructe neîndulcit. Consumul de alcool este interzis. Până la finalul ultimei zile, ar trebui să fi slăbit între 4,5 şi 7,5 kg.

Planul alimentar al celor șapte zile

Ziua 1: Poate fi consumat orice fruct, cu excepţia bananelor. Aveți voie doar fructe şi supă.

Ziua 2: Sunt permise toate dietele, dar evitați fasolea uscată, porumbul şi mazărea. Sunt recomandate legumele cu frunze şi cele verzi. Pot fi proaspete, crude, gătite, la conservă. Nu este permis niciun fruct. Cina constă într-un cartof copt cu unt.

Ziua 3: Aveți voie şi fructe, şi legume, câte doriți, dar nu cartofi copţi. Conform unor variante ale dietei, ar trebui să fi slăbit acum până la 2 kg.

Ziua 4: Aveți voie doar supă, banane (minimum trei) şi lapte degresat cât doriți.

Ziua 5: Mâncați 300-600 g carne de vită, o conservă cu roşii sau șase roşii proaspete şi minimum o porţie de supă.

Ziua 6: Consumați câte legume şi carne de vită doriți.

Ziua 7: Mâncați legume, orez brun, minimum o porţie de supă şi beți suc de fructe neîndulcit.

Reţeta de supă specială

Supa despre care aminteam este creată special pentru această dietă. Iată cum poate fi pregătită. Ingrediente: 1-2 conserve cu roşii fierte, 3 cepe verzi mari, 1 conservă cu supă de vită fără grăsimi, 1 pachet tăiţei pentru supă, un mănunchi de ţelină, 2 conserve cu fasole verde, aproximativ 450 g morcovi și 2 ardei graşi verzi.

Așa sună lista ingredientelor americane, pentru că locuitorii Statelor Unite s-au adaptat traiului în viteză și consumă multe conserve, ceea ce nu este întotdeauna sănătos. Tocmai de aceea puteți înlocui produsele din conserve cu 6-7 roșii proaspete, supa de vită o puteți prepara dumneavoastră, iar fasolea verde o puteți înlocui cu cea proaspătă, pe care să o fierbeți, dar nu foarte tare.

Mod de preparare: fierbeți legumele aproximativ zece minute la foc mare, apoi reduceți intensitatea flăcării. Când legumele s-au înmuiat, se potriveşte cu sare, piper, bulion și, opțional, sos Worcestershire.

Argumente pro şi contra

Printre avantajele acestei diete se regăsesc incidenţa redusă a diabetului şi a afecţiunilor cardiovasculare, asociate obezităţii; slăbitul rapid; consumul de legume şi fructe şi exerciţiile fizice.

Ca orice dietă, are avantaje, dar și dezavantaje, iar la cele din urmă amintim faptul că nu este recomandată pentru termen îndelungat, întrucât nu asigură toţi nutrienţii de care are nevoie organismul uman, iar suplimentele care înlocuiesc mineralele şi vitaminele prezintă unele riscuri. De aceea, înainte de a începe dieta, este bine să mergeți la un doctor sau la un nutriţionist.