Main menu

header

Amestecul de dafin şi ţuică restabileşte auzul

560 11 2de Carmen Ciripoiu

Scăderea auzului a devenit în zilele noastre una dintre cele mai răspândite afecțiuni. Indiferent care sunt cauzele care o provoacă, maladia afectează personalitatea bolnavului, care își pierde încrederea în forțele proprii, devine irascibil și, ușor, ușor, începe să se izoleze de societate. Care e cea mai bună soluție pentru ca boala să nu înceapă să năruie viața? Leacurile naturiste.

Remedii împotriva enterocolitei

560 11 1de Raluca Grințescu

Microbii şi bacteriile care provoacă enterocolită sunt activați de căldură, alimente care nu se prepară termic, mâini nespălate. Când germenii patogeni ajung în corp, apare inflamația acută a intestinului subţire şi/sau a celui gros. Boala se declanşează brusc (acută) sau după o perioadă mai îndelungată (cronică). În funcţie de tipul de germen care a determinat enterocolita, se administrează sau nu antibiotice. Iată câteva remedii la îndemână, menite să atenueze simptomele (de multe ori, chiar vindecă boala) până ce ajungeți la medic!

Castanele comestibile vă scutesc de neplăcerile digestive

559 6 1de Dana Purgaru

Piureul din castane nu este numai o delicatesă cu un gust râvnit, ci și un foarte bun medicament cu numeroase proprietăți vita- minizante, mineralizante și tonice.

Nuca neagră elimină ciupercile şi paraziţii

559 8 2de Raluca Grințescu

Nuca neagră este deosebit de cunoscută pentru proprietăţile sale medicinale, ea fiind un ingredient esenţial al medicamentelor convenţionale. Datorită valorii sale medicinale enorme, multe spitale din Rusia au folosit această nucă timp de secole. Americanii indigeni au recunoscut, de asemenea, importanța nucilor negre şi le-au folosit zeci de ani, mai ales în tratarea bolilor de piele.

Ochiul-boului vs inflamaţiile cavităţii bucale

559 8 1de Carmen Ciripoiu

Ideal pentru decorul grădinii, dar și ca aranjament pentru interior, ochiul-boului este spectaculos și în ceea ce privește vindecarea a numeroase maladii.

Terapia cu bors alină bolile bilei şi ale ficatului

559 9 2de Carmen Ciripoiu

De unde vine puterea uriașă a borșului, cunoscut acum ca un remediu uimitor pentru nu mai puțin de 50 de maladii? Tocmai din drojdia de bere pe care o conține, ingredient ce are din belșug vitaminele din complexul B, vitaminele D și H, enzime, calciu, magneziu, fosfor, plus seleniu și mai ales crom.

Dumbravnicul, eficient în paralizia nervilor periferici

559 9 1de Carmen Ciripoiu

Numit și iarba albinelor sau sulfina de pus peste straie, dumbravnicul și-a dovedit eficiența nu doar în bolile gastro-intestinale, afecțiuni ale căilor urinare sau infecții respiratori, ci și în degerături, furuncule, contuzii, fiind de mare ajutor și în pareza sau paralizia nervilor periferici sau în tratamentul cancerului.

Fitoterapeut Adrian Udrea: „Infuzia de ceapă şi usturoi vă face zmei în dormitor“

559 10 1de Carmen Ciripoiu

Performanţele sexuale ale bărbaţilor scad, în timp, la fel şi dimensiunile de care sunt atât de preocupaţi. Ce înseamnă normalitate în acest subiect și cum tratăm naturist problemele disfuncției erectile, explică fitoterapeutul Adrian Udrea.

Ghimbirul, de mare folos în detensionarea muşchilor

558 6 1de Carmen Ciripoiu

Of, cârceii! Probabil că nu există om care să nu se fi confruntat cu contracţiile involuntare şi dureroase ale muşchilor. Puţini ştiu însă că principalele motive ale apariţiei cârceilor sunt stresul, deficienţa de calciu şi magneziu, dar şi suprasolicitarea fizică. Cum dispar cârceii? Cu minunatele tratamente oferite de natură.

Miso atacă radiaţiile

558 8 3de Raluca Grințescu

Miso este un aliment complet, hrănitor şi cu o energie înaltă, care poate ajuta la menţinerea sănătăţii şi a vitalităţii. Toate soiurile de miso de culoare închisă sunt realizate folosind boabe de cereale şi boabe de soia întregi, astfel încât proprietăţile nutriţionale ale acestor alimente integrale fiind pe deplin disponibile în pasta miso.

Ceaiul de fenicul ameliorează simptomele menopauzei

558 8 2de Raluca Grințescu

Feniculul îşi are originea în Europa, iar comercianţii au răspândit planta şi în alte părţi ale Europei, Asiei şi Australiei. Multe culturi obişnuiau să folosească seminţele pentru scopuri medicinale. Deşi seminţele sunt întrebuinţate în general ca şi condiment, toată planta este comestibilă. Ceaiul de fenicul are însă multe beneficii asupra sănătăţii.