Main menu

header

585 7 2de Dana Purgaru

Răcoritoare, dar mai ales hrănitoare, apa enzimatică aduce beneficii de neegalat pentru corp, iar în cazul în care consumul acesteia devine un obicei zilnic, energia resimțită va crește exponențial. Și, pe bună dreptate, puteți spune apoi... cine mai are nevoie de cafea?

Vă scapă de dependența de cafea

Consumul unui litru de apă enzimatică în fiecare dimineață, imediat după trezire, rezolvă două probleme: vă scapă de dependența de cafea și vă ajută să respectați mai ușor recomandarea specialiștilor de a bea cel puțin doi litri de lichide pe zi. Cum? Ei bine, aceasta este îmbogățită cu enzime, elemente ce întreţin celulele din organism și, implicit, viaţa. Pentru a reuși acest lucru nu este nevoie decât de apă proaspătă, plată, preferabil de izvor, și alimente vii precum germeni, fructe, legume, semințe sau nuci, dar și flori comestibile. Vegetalele se spală bine de cu seară, se taie și se introduc într-o sticlă sau într-un borcan din sticlă de un litru. Se completează cu apă și se lasă peste noapte, astfel încât vitaminele şi mineralele să aibă timp să pătrundă în apă. Lichidul se strecoară dimineața și se bea pe stomacul gol, imediat după trezire, cu înghițituri mici și pe îndelete. Așadar, ca orice lucru eficient, această licoare desăvârșită, 100% naturală, se prepară ușor, dar cu multă răbdare.

Combate congestia nazală

Pe lângă aportul deosebit de important de enzime, apa vie ajută și la îmbunătățirea digestiei, la combaterea congestiei nazale și a durerilor de cap, împrospă- tează respirația, reglează nivelul de zahăr din sânge, îmbunătățește circulația, reduce balonarea, controlează apetitul şi hidratează corpul. În plus, hidratează organismul, pregătindu-l din zori pentru ziua ce-l așteaptă. Și, nu în ultimul rând, vă determină să consumați mai multe fructe, pentru că, da, după ce beți apa le puteți mânca!

Combinați, după plac, fructe, legume, ierburi aromatice și semințe

Iată câteva combinații reușite: portocale cu kiwi și tulpini de țelină, zmeură cu frunze de mentă și semințe de chia, castraveți cu lime și ierburi aromatice, roșii cu lămâie și busuioc, afine cu grepfrut, rubarbă cu spanac și portocale, cătină cu portocale sau mandarine, ananas crud cu castraveți, ghimbir cu grepfrut, lime și frunze de pătrunjel, mere sau pere cu scorțișoară, nuci și ghimbir, măceșe cu gutui și lămâie, petale de trandafiri cu lime și mușețel, pepene cu lămâie, flori de tei cu dude, piersici cu corcodușe, salată și vișine, banane cu smochine sau curmale și semințe de cânepă sau de dovleac (crude!) și multe alte combinații interesante și savuroase, în funcție de sezon și de preferințe.

Apei enzimatice i se mai spune, pe bună dreptate, apă vie