Main menu

header

774 8 3de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Plantă cunoscută pentru calitățile sale cosmetice, ylang-ylang furnizează, în același timp, prin uleiul esențial, o gamă extinsă de beneficii pentru sănătatea celor care recurg la acest remediu.

Ameliorează funcționarea inimii

Întrucât are capacitatea de a regla circulația sangvină și are efecte antiinflamatoare, uleiul esențial de ylang-ylang este recomandat pentru sănătatea inimii. Spre exemplu, este considerat unul dintre cele mai binefăcătoare remedii pentru reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, prevenind aritmia. Se poate utiliza combinat cu alt tip de ulei, prin masaj ușor în zona inimii. De asemenea, pot fi turnate două picături de ulei esențial de ylang-ylang în apa de băut sau într-un ceai călduț. Această formă de administrare internă necesită recomandarea specialistului.

Antidepresiv natural

Aroma puternică a uleiului esențial de ylang-ylang poate să acționeze direct asupra simțului olfactiv. În aceste condiții, va determina o stare de bine, cu rolul unui antidepresiv natural. De asemenea, acest ulei poate fi foarte potrivit în caz de sindrom al oboselii cronice sau de epuizare, binecunoscutul burnout, întrucât poate să ajute organismul să gestioneze mai bine stresul. De asemenea, uleiul esențial de ylang-ylang conferă un plus de energie organismului suprasolicitat. Se utilizează prin aplicarea câtorva picături de ulei pe încheieturi, pe gât sau în zona pieptului.

Scade riscul de apariție a tetanosului

Numeroase studii internaționale au evidențiat capacitatea uleiului esențial de ylang-ylang de a inhiba dezvoltarea unor bacterii periculoase, diminuând astfel pericole majore pentru sănătate, cum sunt apariția tetanosului sau a septicemiilor. Acțiunea antiseptică a acestui ulei este remarcabilă și pe direcția unor afecțiuni ale pielii, produsul combătând cu succes eczemele, acneea sau dermatita seboreică. În plus, uleiul esențial de ylang-ylang poate să lupte contra proliferării celulelor canceroase responsabile de apariția cancerului de piele. Se amestecă două picături de ulei esențial de ylang-ylang cu alt ulei - de cocos sau de jojoba - și se masează fața, zilnic, o dată sau de două ori.

Atenuează simptomele sindromului premenstrual

Pentru persoanele care au probleme digestive pe sistem nervos, uleiul esențial de ylang-ylang este benefic, întrucât simpla masare în zona stomacului cu acest ulei are proprietatea de a calma stomacul deranjat și de a stimula digestia. Se poate administra și intern, dar numai la recomandarea și în dozele prescrise de un specialist. Totodată, uleiul esențial de ylang-ylang este util pentru ameliorarea simptomelor ce țin de sindromul premenstrual. Uleiul se combină cu ulei esențial de lavandă și se masează partea inferioară a abdomenului.

Amestecul de ulei esențial de ylang-ylang și ulei de cocos protejează scalpul de mătreața recurentă

Previne unele complicaţii ale diabetului

Uleiul esențial de ylang-ylang este un remediu recomandat de specialiștii în medicină naturistă pentru a evita unele complicații pe care le poate aduce diabetul. Studii de dată recentă au pus în evidență capacitatea acestui ulei de a combate boala arterială periferică. Din cauza circulației deficitare, leziunile, ulcerațiile și infecțiile de la nivelul piciorului se vindecă foarte greu la unii diabetici. Aceste persoane pot recurge la masaje zilnice cu acest ulei pe tălpi sau în zona pancreasului.