Main menu

header

815 8 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Şuta

Este gata de cules toamna și promite că vă va reda sănătatea. Ce maladii distruge brusturele, aflați în rândurile următoare.

Curăță rinichii

Din cele mai vechi timpuri, rădăcina de brusture a fost prietenul cel mai bun al persoanelor pentru curățarea sângelui. Mai târziu, cercetările au arătat faptul că brusturele are rolul de a neutraliza radicalii liberi din sânge, ajutând la eliminarea mult mai rapidă a ureei și a altor substanțe reziduale din organism. Tot brusturele este cel care curăță eficient colonul, spală rinichii și ajută la eliminarea surplusului de apă. Acesta este motivul pentru care această plantă este considerată elixirul toamnei. Numeroase teste de laborator au arătat faptul că administrarea brusturelui previne apariția și evoluția tumorilor canceroase, cu diferite localizări. Specialiștii spun că o cură cu brusture, administrat sub formă de infuzie combinată, 500 ml pe zi, este un profilactic de excepție pentru cancerul la sân. Infuzia combinată se prepară astfel: se pun două lingurițe cu pulbere de rădăcină la un pahar cu apă rece și se lasă la macerat timp de opt ore și se strecoară. Extractul obținut se pune deoparte. Planta rămasă se mai fierbe odată timp de cinci minute în 250 ml apă. Se lasă la răcit și se consumă cele două poțiuni. În cazul cancerului intestinal, administrați macerat la rece de rădăcină de brusture, un pahar înainte de fiecare masă. Cura durează două-trei luni. După o lună de pauză, se poate relua. Tratamentul acesta ajută la menținerea florei intestinale și are efecte tumorale directe, la nivelul colonului. Pentru a obține maceratul la rece puneți două lingurițe cu pulbere de plantă în 250 ml și lăsați la macerat timp de opt ore, apoi strecurați. Con- sumați unu-trei pahare pe zi, pe stomacul gol. Cura durează șase săptămâni.

Vă scapă de constipaţie

Dacă sunteți mari consumatori de dulciuri sau aveți în familie persoane cu diabet, vă este de un real ajutor o cură cu tinctură de brusture. Se consumă o linguriță de patru-șase ori pe zi. Tratamentul, spun fitoterapeuții, se face o dată pe an. Excepțional este brusturele și în ceea ce privește vindecarea tromboflebitei. De altfel, un studiu chinez și altul japonez arată că animalele care au fost tratate cu brusture nu au mai făcut cheaguri de sânge. Pentru prevenirea acestei afecțiuni, dar și a recidivelor este recomandată cura cu infuzie combinată de rădăcină de brusture, din care se bea un pahar, de două ori pe zi. Suferiți de constipație? Nu e nevoie decât să administrați două lingurițe cu pulbere pe zi, dimineața și seara și problema e rezolvată. Tratamentul durează trei săptămâni și se poate relua la nevoie, după cinci zile de pauză. În cazul cistitei, al nefritei și al pielonefritei, brusturele este un antibiotic foarte puternic. Se administrează decoct combinat, un litru pe zi. Nu renunțați la tratamentele prescrise de medic. Dacă veți consuma un litru de decoct combinat pe zi, veți scăpa și de litiaza renală. În același timp, faceți și băi fierbinți de șezut, adăugând în apa de baie decoct de brusture și infuzie de frunze de rostopască.

Vindecă psoriazisul

815 8 2Mitul că psoriazisul nu poate fi vindecat a fost demontat de brusture. Tot ce trebuie să faceți este să administrați în proporții egale rădăcină de brusture cu trei-frați-pătați. Se consumă șase lingurițe cu această combinație, zilnic, pe stomacul, gol, înaintea meselor principale. Se ține un tratament cu o durată de 90 de zile, dublat de un regim lacto-vegetarian. În acest sens, e necesar ca o proporție de 60% din hrana zilnică să fie formată doar din legume, fructe și cereale, nepreparate termic. Se recomandă, de asemenea, consumul a minimum trei litri de lichid pe zi, constând în apă, dar și infuzii din mușețel, roiniță sau mentă. Odată cu venirea timpului rece, apare și artrita reumatoidă. În acest sens, optați pentru o cură cu decoct combinat de rădăcină de brusture. Se consumă șase căni pe zi, în cure de patru-șase săptămâni. În același timp, beți și infuzii de măceșe și cătină. Tratamentul previne și combate eficient puseele reumatice, stopează procesele degenerative la nivelul articulațiilor și are efecte antiinflamatoare articulare.

Adjuvant împotriva hepatitei virale şi alcoolice

Numeroase studii realizate în China au demonstrat că brusturele protejează ficatul de acțiunea agenților toxici, inclusiv a alcoolului. În acest sens, se țin cure de 60 de zile, timp în care se administrează o linguriță cu pulbere de rădăcină de brusture de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Acest tratament împiedică evoluția bolii spre ciroză sau cancer la ficat. Întrucât brusturele este bogat în vitamina C, dar și vitamine din complexul B, plus fier și magneziu, brusturele este un bun adjuvant și împotriva avitaminozelor. Pentru tratarea acestor deficiențe, se țin cure cu pulbere de brusture, din care se administrează 2-3 grame, înaintea meselor principale. Dacă sunteți diagnosticați cu gută, vă este de un real ajutor decoctul combinat. Se țin cure de cinci săptămâni, perioadă în care se consumă un litru de preparat pe zi. Tratamentul ajută la eliminarea ureei din organism. E important de știut că în prima săptămână transpirația și urina vor avea un miros foarte înțepător. Este semnul că această plantă își face efectul.

Semințele de brusture sunt contraindicate în caz de sarcină, întrucât pot provoca contracții uterine

Blochează replicarea virusului HIV

Un studiu al oamenilor de știință de la Facultatea de Medicină din Okayama, arată că brusturele ajută celulele din organism să fie mai rezistente în cazul radiațiilor. Se recomandă zilnic 10 g pulbere de brusture, în cure de o lună. Alte studii din China spun că anumite substanțe din brusture blochează replicarea virusului care produce SIDA. Se administrează o linguriță cu pulbere de rădăcină de brusture, de patru ori pe zi. Cura durează trei luni. Dacă aveți probleme cu mătreața, folosiți la ultima clătire infuzie combinată de brusture, în care ați adăugat câteva picături de lavandă. Fricționați ușor pielea cu degetele. În cazul eczemelor alergice, consumați zilnic un litru de decoct combinat, timp de o lună. În același timp, puneți cataplasme cu rădăcină de brusture și mușețel. Cele două plante, măcinate sub formă de pulbere, se amestecă în proporții egale. Două-trei linguri cu amestec se pun într-un vas și se adaugă apă călduță. Pasta obținută se așază pe locul afectat. Se ține timp de o oră, apoi se îndepărtează și se lasă pielea să se usuce. Tratamentul se continuă până când eczema dispare definitiv.