Main menu

header

Ovăzul învinge carenţele nutriţionale

de Diana Georgescu

Considerat o plantă-medicament, principala proprietate a boabelor sale fiind aceea de remineralizare, ovăzul este recomandat pentru capacitatea lui de a ajuta organismul să funcţioneze eficient, sprijinind desfăşurarea activităţilor zilnice, fără apariţia unor stări de oboseală.

Read more: Ovăzul învinge carenţele nutriţionale

Scorţişoara preîntâmpină Alzheimerul

de Gabriela Niculescu

Alzheimerul este cea mai frecventă formă de demenţă, iar pentru a o preveni trebuie să adăugaţi în cafeaua de dimineaţă un praf de scorţişoară. Doi compuşi din scorţişoară, care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic, ar putea oferi creierului o anumită protecţie împotriva maladiei Alzheimer.

Read more: Scorţişoara preîntâmpină Alzheimerul

Stânjenelul regenerează ficatul

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Una dintre plantele care pot fi de mare folos în tratamentele naturiste este şi stânjenelul sau irisul, floarea albastră inconfundabilă ce înfloreşte în luna iunie. Pentru leacurile care se obţin cu ajutorul irisului, proaspăt sau uscat, se folosesc atât florile ajunse la maturitate, cât şi rizomii, transformaţi în pulbere sau decocturi calde ori reci. Pot fi tratate până la vindecare problemele digestive şi hepatice, dar şi psoriazisul şi alte boli pot fi ţinute sub control. Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Oaşa, a aflat acest leac de la vechii monahi care au vieţuit în mănăstire.

Read more: Stânjenelul regenerează ficatul

Condimentele, izvor de gust şi sănătate

de Diana Georgescu

Rolul acestora în viaţa şi în alimentaţia noastră nu este doar unul de îmbunătăţire a gustului alimentelor. Fiecare condiment este un mic panaceu care poate vindeca însă cele mai diverse boli, de la micile indigestii până la reumatism, gripă sau boli de inimă.

Read more: Condimentele, izvor de gust şi sănătate

Leac miraculos pentru diabet şi cancer: microalgele

11-11-1de Cătălina Tăgârţă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că microalgele au proprietăţi curative ce depăşesc toate produsele şi preparatele farmaceutice utilizate pentru asigurarea sănătăţii. Cele mai importante alge sunt: spirulina, chlorella, lithotatium calcareum (care conţine 34% calciu) şi hematococus pluvialis (compusă din axtha santinus – cel mai puternic antioxidant din lume). Acestea pot rezolva orice afecţiune diagnosticată, inclusiv bolile autoimune, incurabile, cum ar fi cancerul sau diabetul. Nutriţionistul şi fitoterapeutul Liviu Buluş (foto) ne-a oferit mai multe detalii despre acest leac miraculos.

Read more: Leac miraculos pentru diabet şi cancer: microalgele

Păducelul alungă palpitaţiile

de Diana Georgescu

Florile păducelului sunt unele dintre cele mai folosite remedii naturiste în tratarea bolilor de inimă şi a celor vasculare, care cunosc, în sezonul cald, o agravare simţitoare.

Read more: Păducelul alungă palpitaţiile

Iedera, duşmanul afecţiunilor pulmonare

de Carmen Ciripoiu

Se întinde ca o broderie pe zidurile caselor, atingând parcă cerul şi desfătându-ne cu frumuseţea ei. Dar iedera este şi un leac imbatabil în lupta cu numeroase boli, de la banala tuse la bolile ficatului.

Read more: Iedera, duşmanul afecţiunilor pulmonare

Anasonul protejează pancreasul

de Diana Georgescu

Anasonul, de la care se folosesc bulbul, frunzele, fructele şi rădăcinile, are numeroase efecte terapeutice în tratarea sau ameliorarea afecţiunilor aparatului digestiv, dar şi a asteniilor, migrenelor, reumatismului, tusei sau astmului bronşic, iar fructele sunt considerate drept unele dintre cele mai aromate condimente, folosite la prepararea dulciurilor sau a băuturilor.

Read more: Anasonul protejează pancreasul

Brânca-ursului, „barza verde“

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Eficienţa uluitoare a acestei plante face ca tratamentele cu preparate naturiste obţinute din brânca-ursului să vină în ajutorul persoanelor care doresc să aibă copii sau al celor care au dezechilibre hormonale majore. De asemenea, este una dintre puţinele plante care îi vin de hac stafilococului auriu, fiind şi un tonic al sistemului nervos central. Maica Cipriana de la Mănăstirea Sfânta Elena a aflat toate aceste leacuri într-un pelerinaj în Macedonia.

Read more: Brânca-ursului, „barza verde“

Tinctura de mărar, tratament eficient în osteoporoză

de Daniela Anton

Osteoporoza este o boală în care oasele devin fragile, afecţiune ce se manifestă uneori cu dureri şi îngreunarea deplasării, dar şi cu mare risc de producere a fracturilor, chiar în condiţiile unor accidente nesemnificative.

Read more: Tinctura de mărar, tratament eficient în osteoporoză

Măslinul vă prelungeşte viaţa

de Diana Georgescu

Este nevoie, conform studiilor ştiinţifice, de doar două linguriţe cu ulei de măsline extravirgin luate în fiecare zi, pe stomacul gol, timp de opt săptămâni, pentru a asigura o viaţă îndelungată. Prin calităţile sale antioxidante, el reglează metabolismul lipidelor, previne creşterea colesterolului, cât şi reducerea depozitelor depuse pe vasele sangvine. Măslinele sunt bogate în fibre, săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan, magneziu), protide şi vitamine (A, grupele B, C şi E).

Read more: Măslinul vă prelungeşte viaţa