Main menu

header

728 10 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Specialiștii în științe paranormale spun că nu există persoană care să nu se nască cu capacități parapsihologice și, chiar dacă nu le exercită pentru a le dezvolta, extrasensibilitățile pot apărea în tot felul de moduri, de la o bănuială sau o intuiție, până la forma unui semnal auditiv. Sunt însă și persoane care pot retrăi istorii personale sau ale altora, doar prin intermediul unui obiect. Este vorba despre psihometriști, adică acei oameni pentru care obiectele pot vorbi sau, mai pe înțelesul tuturor, cei care achiziționează informații cu ajutorul obiectelor.

Știință introdusă de americanul J. Rodes Buchanan

728 10 2Chiar dacă fenomenul a existat din cele mai vechi timpuri, ca și noțiune, psihometria a fost introdusă pentru prima dată în anul 1842 de medicul american J. Rodes Buchanan. Acesta a fost convins că dacă psihologia este știința sufletului, atunci psihometria este cea care oferă posibilitatea măsurării și evaluării acestuia. Medicul a ajuns la această concluzie după ce a observat că multe persoane au putut identifica ce medicamente sunt în anumite scrisori închise pe care el le-a dat pacienților, pentru ca aceștia să le descrie. Iar rezultatele au fost incredibile. Totodată, teoria lui Buchanan a fost bazată pe credința că fiecare gând, acțiune sau eveniment care s-a petrecut vreodată, de la începutul timpului, a lăsat o urmă în eter, iar această imprimare nu va fi niciodată ștearsă. Totodată, Buchanan a fost convins că urmele nu sunt lăsate doar în eter, ci și în alte obiecte, cum ar fi copacii sau pietrele.

Există două tipuri de amprente energetice

Potrivit oamenilor de știință, în obiecte sau în anumite locuri se găsesc două tipuri de amprente energetice. În primul rând, este vorba despre amprenta personală a fiecăruia, care se imprimă pe un obiect, odată cu experiențele acestuia, care au avut loc într-un anume loc sau s-au repetat ulterior. Pe de altă parte, există și o amprentă formată din amprente cumulative sau de grup, în această situație fiind recepționate impresii despre toţi cei care au atins obiectul sau despre toţi cei care au trecut printr-un anumit loc sau chiar au trăit acolo. În acest caz, pentru că imaginile sunt foarte multe și deopotrivă diverse, este foarte mult îngreunată citirea unui obiect vechi.

Tutunul, alcoolul și lipsa aerului distrug energiile

728 10 3Chiar dacă pare greu de crezut, empaticii au calități de psihometriști, astfel încât pot fi manipulați cu ușurință de cei cu personalități puternice. Motivul? Aceștia simt exact ce alții proiectează asupra lor, de aceea trebuie să fie foarte atenți când intră în legătură cu indivizi care i-ar putea manipula sau, pur și simplu, când intră într-o colectivitate. Totodată, empaticii trebuie să aibă un autocontrol foarte mare și să înțeleagă că nu este normal să trăiască viața altcuiva. O metodă bună de protecție pentru ca energiile să nu fie distruse este să stați cât mai mult timp în natură, să nu abuzați de alcool, cafea, tutun, medicamente și să aveți o dietă bazată cât mai mult pe crudități. Nu uitați niciodată că apa purifică, de aceea trebuie să vă spălați cât mai des posibil pe mâini și să faceți dușuri/băi zilnice. Prin mâini, spun oamenii de știință, sunt preluate cât mai multe informații, iar spălatul rupe legătura cu cei cu care ați dat mâna sau cu obiectele pe care le-ați atins. Tot pentru protecție trebuie să încrucișați gleznele sau să vă uniți palmele ca pentru rugăciune sau să împreunați mâinile în poală, pentru că astfel se întrerupe fluxul energetic. Recurgeți la aceste exerciții atunci când interlocutorul este o persoană care absoarbe energiile celorlalți. Vă este de folos să stați în aceste poziții chiar și atunci când vorbiți la telefon. În cazul în care simțiți că cineva vă poate influența cu ajutorul privirii, stați cu brațele încrucișate la nivelul plexului solar.

Nu purtați bijuterii cumpărate de la antichități fără a le curăța

Printre obiectele cele mai amprentate se numără bijuteriile, de aceea se recomandă să nu purtați nimic achiziționat de la amanet sau de la antichități fără ca acestea să fie curățate de un specialist în domeniu. De asemenea, amprentate sunt și așezămintele religioase fie de sfinți, fie de credincioși. Foarte ușor de amprentat pentru că au un flux mai mare de absorbție și de schimbare de energie/informație sunt bumbacul și fibrele naturale, dar acestea își pierd repede amprentele, uneori chiar și de la o simplă spălare. Psihometriștii susțin că cel mai bun inductor pentru intrarea în legătură cu posesorul sunt hainele, cu condiția ca acestea să nu fi fost spălate, întrucât apa este un excelent conductor de energie și de informație, care preia încărcătura energetico-informațională din jur. O cale ușoară de acces și, totodată, de conectare la cursul vieții celuilalt sunt fotografiile, de aceea trebuie să aveți mare grijă la ce poze puneți pe rețelele de socializare. De asemenea, jucăriile copilului sau plapuma cu care acesta se învelește se amprentează cu energia acestuia. Un caz aparte îl constituie casele considerate a fi bântuite. Specialiștii spun despre acestea că nu sunt locuite de fantome, ce se întâmplă în interiorul acestora fiind doar manifestări specifice, ca urmare a unor amprente lăsate de evenimente cu o încărcătură emoțională foarte puternică a celor care au stat în acel loc.

Obiectele din metal sunt ușor de amprentat, de aceea se folosesc la confecționarea de talismane și de amulete, iar cele din lemn se amprentează mai greu, dar rețin amprentele mai mult timp

Impresii astrale

Multă lume se întreabă ce simt psihometriștii atunci când lucrează. În timp ce țin obiectul, aceștia nu văd evenimentele în imaginație, ci le trăiesc, ca și cum s-ar afla chiar în mijlocul acestora. De asemenea, mesajele se pot percepe ca mirosuri sau parfumuri, dar impresiile astrale pot fi alcătuite și din culori, viziuni sau alte stări specifice, simboluri, scenarii, imagini izolate, gânduri sau evenimentele se pot derula ca un film în mintea psihometristului. Nu uitați că la orice întâlnire o aveți cu cineva, preluați emoțiile mult mai des decât ați putea crede. Iar de multe ori aceste emoții apar, deşi nu sunt ale celui care le simte, ci sunt preluate de la altă persoană, de la anturaj sau de la alte obiecte impregnate.

Unele persoane simt chiar anumite mirosuri sau gusturi ce le favorizează apariţia unei intuiţii cu ajutorul căreia pot soluţiona unele probleme şi evenimente stringente