Main menu

header

872 25 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Există multe conspirații în jurul cercetării OZN-urilor, dar unele dintre cele mai interesante îi înconjoară pe unii dintre cercetători, din perspectiva deceselor acestora, considerate cel puțin suspecte și rămase fără explicații până azi.

AVC la un om perfect sănătos

La începutul anilor 1990, Phil Schneider a început o serie de prelegeri publice în care a susținut că a lucrat pentru Guvernul Statelor Unite la diferite facilități care implicau extratereștri. Schneider pretindea chiar că ar fi fost rănit de o armă extraterestră, afișând public cicatrici. Oficial, cercetătorul s-a sinucis în 1996, dar circumstanțele au fost atât de stranii, încât și astăzi familia sa neagă această explicație. O altă moarte suspectă, pe care unii o consideră învăluită în mister, este cea a investigatorului Ron Johnson. Cauza decesului său a fost anunțată ca fiind generată de un accident vascular cerebral, survenit brusc la o reuniune a Societății pentru Explorare Științifică din Texas, în iunie 1994. Dar Johnson, care făcea parte din proiectul MUFON (Abduction Transcription - Transcrierea răpirilor) și era un veteran al cercetărilor despre OZN-uri, avea 43 de ani și fusese autorizat ca sănătos și apt din punct de vedere medical. Câteva persoane prezente la momentul în care cercetătorul s-a prăbușit și-au amintit că a băut ceva dintr-o sticlă și după câteva secunde s-a prăbușit mort.

Tumoră sau atentat?

Jurnalistul de radio John Murphy s-a întâmplat să fie la locul potrivit la momentul potrivit în timpul accidentului OZN din Kecksburg, din decembrie 1965. Murphy a obținut casete audio cu martori și mai multe fotografii ale locului prăbușirii, dar aceste dovezi au fost confiscate de autorități. Câțiva ani mai târziu, în California, jurnalistul a fost ucis într-un suspect accident de automobil - șoferul, rămas necunoscut, l-a izbit și a fugit. O altă moarte care a rămas neelucidată legată de cercetările pe direcția OZN-urilor este cea a lui Tony Dodd, unul dintre cei mai importanți cercetători și anchetatori de incidente extraterestre din Marea Britanie. Fost detectiv de poliție, Dodd a investigat unele dintre cele mai interesante cazuri de răpiri atribuite extratereștrilor, de la sfârșitul anilor 1980 până la începutul anilor 2000. Dodd a murit în 2009, aparent din cauza unei tumori, dar există foarte multe voci care și astăzi se întreabă dacă nu cumva a fost vorba despre un atentat, date fiind avertismentele și amenințările pe care le-a primit înainte de deces.

Pentru Morris K. Jessup, lansarea cărții sale, „The Case for the OZN“ („Cazul OZN“), a însemnat declanșarea unei serii de evenimente bizare, care au avut ca rezultat moartea sa, atât de suspectă, încât circumstanțele reale sunt dezbătute și astăzi

Ştia prea mult despre incidentul Roswell…

872 25 2Cu puțin înainte de ora 2:00 dimineața, pe 22 mai 1949, James Forrestal, fostul prim-secretar al Apărării al Statelor Unite, funcție din care demisionase cu doar câteva luni mai devreme, a sărit de la etajul 13 al Spitalului Naval Bethesda, din Maryland. Era tratat pentru depresie, dar, pentru membrii propriei sale familii, moartea sa a fost departe de a fi o sinucidere. Foarte multe dovezi au indicat faptul că explicația oficială nu stătea în picioare, iar gardianul care l-a verificat a dispărut în anonimat imediat după incident. Cei care susțin și în prezent că moartea oficialului a fost misterioasă leagă acest final tragic de faptul că, din calitatea sa de secretar al apărării, Forrestal știa totul despre incidentul de la Roswell, celebra prăbușire a unei nave extraterestre, rămasă sub cea mai strictă secretomanie până în zilele noastre.