Main menu

header

887 25 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

În spatele strălucirii pe care o afișează în fiecare zi, celebritățile sunt oameni supuși celorlalte reguli după care trăiesc semenii lor, de la foame la teamă. Din această a doua perspectivă, fobia față de unele necuvântătoare este prezentă frecvent printre staruri.

Brad Pitt nu suportă rechinii

887 25 2Milioane de oameni din toată lumea manifestă fobie față de anumite specii de necuvântătoare, iar starurile nu fac excepție. Unul dintre exemplele neașteptate este teama instinctivă a lui Brad Pitt de rechini. Ca mulți alți semeni, starul din „Legendele toamnei” suferă de selacofobie. La fel de neașteptată poate părea teama de cai a actriței Kristen Stewart, celebră din seria „Amurg” și mare iubitoare de câini. Potrivit unei declarații care i-a șocat pe fanii săi, dar nu numai, vedeta „detestă” splendidele animale, de când un armăsar a trântit-o, căzătura provocându-i actriței, pe atunci copil, o luxație de umăr.

Orlando Bloom fuge cât poate de... porci!

887 25 3Fermecătorul Orlando Bloom, celebru pentru felul în care arată și pentru că pare a avea totul, se teme îngrozitor de porci. Starul din „Pirații din Caraibe” a demonstrat din plin această fobie cu ocazia filmărilor pentru „Regatul Cerului”, când un porc a scăpat pe platou și, în timp ce animalul alerga năucit printre cei care filmau, Bloom alerga cât putea în direcția opusă! De un necuvântător mult mai mic și mai liniștit se teme cântăreața și actrița La Toya Jackson, care suferă de fobie de pisici. Teama sa a fost anunțată oficial într-un episod din show-ul American Idol, vedeta punând-o pe seama unui episod din copilărie, când La Toya a fost martora unui atac al unei mici feline asupra unei persoane apropiate.

Justin Timberlake se teme de păianjeni

887 25 4Arahnofobia este o teamă instinctivă de care suferă foarte mulți oameni, printre care și celebrul Justin Timberlake. Și nu este singurul specimen care îl înspăimântă pe cântăreț; Justin se ferește complet de rechini și de șerpi. Pe de altă parte, o fobie cel puțin surprinzătoare o manifestă faimosul interpret country, actor și compozitor Lyle Lovett, căruia îi este o teamă teribilă de vaci. Această bovinofobie este stranie la o persoană altfel obișnuită cu viața la țară. Doar că fostul soț al Juliei Roberts a suferit în copilărie o fractură severă în urma atacului unui taur, la ferma unchiului său. Lovett susține că atunci când vede o vită „Nu mă pot abține să nu o rup la fugă!”.

Katie Holmes latră când vede ratoni

Modelul și actrița Shannon Elizabeth are o frică grozavă de găini. Starul din „Plăcintă americană” manifestă, potrivit apropiaților, o frică ce poate deveni de-a dreptul morbidă atunci când are de-a face cu aceste păsări domestice, alai de simptome care poartă numele de alectorofobie. În schimb, de un animal sălbatic, ratonul, se ferește cât poate actrița Katie Holmes. Vedeta din „Batman” afirmă că întotdeauna s-a temut de aceste exemplare. „Atunci când văd un raton, o iau razna. Mi s-a întâmplat să scot sunete ca un lătrat pentru a alunga ratoni”, afirmă Katie.

Walt Disney era îngrozit de… șoareci!

887 25 5Poate una dintre cele mai mari bizarerii din lumea celebrităților cu fobii față de animale este cea din dreptul genialului creator al lui Mickey Mouse, Walt Disney, care se temea teribil de… șoareci! Inspirat să creeze cel mai celebru șoarece animat al lumii de exemplarele care mișunau în garajul părinților săi, Disney a transformat fobia în triumf, deși a continuat toată viața să fie terifiat de rozătoare. Și celebrul compozitor și interpret britanic Robson Green are o teamă de animale pe care a avut curajul s-o mărturisească: este terorizat de viespi. Potrivit apropiaților starului, acesta „detestă și ideea că aceste insecte există”. Pe de altă parte, omul cu cele mai multe fobii din Cetatea Filmului, faimosul regizor Woody Allen, are și cea mai impresionantă colecție de temeri legate de animale, fiindu-i o frică teribilă, printre altele, de câini și de insecte. Așa-numitele cinofobie și entomofobie nu sunt deloc neobișnuite în rândul oamenilor.

Eminem nu poate privi bufnițe

887 25 6Teama de bufnițe, care face parte din tabloul ornitofobiei, este mai puțin întâlnită, dar are un exponent celebru: Eminem. Artistul a susținut în mai multe rânduri că „se teme la modul cel mai serios” de aceste păsări. O teamă de pescăruși manifestă și Adele, care a povestit că a fost atacată, pe când era copil, de o astfel de pasăre, iar incidentul i-a stârnit o teamă instinctivă, cu atât mai mult cu cât incidentul i-a lăsat și o cicatrice. Și Jake Gyllenhaal se teme de cea mai mare pasăre cu putință. Atunci când a filmat pentru „Prințul Persiei. Nisipurile timpului”, starul a auzit de la un partener de filmări că „struții pot să-ți scoată ochii”. De atunci, faimosul actor a dezvoltat o adevărată fobie față de aceste majestuoase păsări, pe care le evită pe toate căile. În ceea ce o privește pe actrița cea mai bine plătită din lume, Scarlett Johansson, aceasta pur și simplu se teme de toate păsările: „Sunt terorizată de aripi care fâlfâie”.

Nicole Kidman resimte anxietate când în jur există fluturi

887 25 7Cui nu-i plac delfinii? Printre alții - nu foarte mulți - actriței Tyra Banks. Vedeta a povestit, în cadrul unor emisiuni televizate, că în copilărie avea coșmaruri legate de aceste minunate animale marine, atât de prețuite pentru inteligența lor. Banks a povestit că în visele rele era înconjurată de delfini agresivi și a păstrat o fobie față de această specie. La un moment dat, Tyra a decis să-și înfrunte public teama, iar rezultatul a fost o criză de isterie în direct. Tot de necuvântătoare pe care oamenii le consideră fermecătoare, fluturii, este vorba și în cazul fobiei actriței Nicole Kidman. Vedeta din „Cold Mountain” a mărturisit în mai multe rânduri că „resimte anxietate” atunci când se află în prezența acestor insecte inofensive, care apar în atâtea opere de artă. „Cred că este ceva foarte ciudat în legătură cu fluturii”, crede Kidman.

În cadrul unui show tv, cântăreața Taylor Swift a mărturisit că este „paralizată de frică“ atunci când vede arici-de-mare

David Beckham, îngrozit de broaşte

Deși a izbutit să filmeze cu un șarpe în jurul gâtului, Britney Spears nu ar fi fost niciodată capabilă să facă același lucru cu cea mai banală șopârlă. Asta pentru că vedeta suferă de o teamă teribilă de aceste specii și o groază majoră la vederea Dragonilor de Komodo. Nici emblema fotbalului mondial David Beckham nu se află la adăpost de teama instinctivă, nejustifica- tă, de animale. Într-un documentar pentru BBC, fostul căpitan al naționalei Angliei a admis că suferă serios de ranidafobie - groaza de broaște.