de Cătălina Tăgârță
Carnivorii înrăiți au impresia că nu pot face efort fizic fără a consuma carne. Dacă vă numărați printre aceștia, v-ați pus vreodată întrebarea cum se face că elefantul sau rinocerul, care ating chiar și o greutate de câteva tone, se hrănesc exclusiv cu verdețuri? Fitoterapeutul Liviu Buluș (medalion) are răspunsul la această întrebare și la multe altele. Potrivit specialistului, e foarte importantă energia din hrană, iar verdețurile sunt hrană vie. Desigur, veți spune, dar tigrul sau lupul sunt carnivori, și cu toate astea și ei sunt sănătoși. E adevărat. Doar că argumentul fitoterapeutului este unul foarte plauzibil: oamenii nu consumă carne crudă, care încă mai are energie în ea; iar bolile au apărut odată cu descoperirea focului (deci, prepararea termică a hranei) și cultivarea forțată a legumelor în sere, fără soare și apă de ploaie.
Read more: Fitoterapeut Liviu Buluş: „Rucola este un produs nobil, care curăţă sângele de cheaguri“