de Raluca Grințescu
Kombucha este o băutură probiotică delicioasă, dulce acrişoară şi mai mult sau mai puţin acidulată, obţinută dintr-o infuzie de ceai verde sau negru, îndulcită cu zahăr şi fermentată cu ajutorul „mamei de kombucha” - discul gelatinos numit adeseori ciupercă, în fapt, o colonie de organisme care trăiesc în simbioză. Kombucha provine din Asia de Est, fiind cunoscută chinezilor încă din Antichitate. De acolo s-a răspândit în Rusia, iar din Rusia a ajuns în Germania la începutul secolului al XX-lea. Kombucha a devenit extrem de populară în lumea vestică în ultimii 20 de ani, odată cu creşterea interesului pentru alimentaţia sănătoasă. Această băutură este privită de mulţi entuziaşti ca un fel de remediu-panaceu capabil să vindece nenumărate boli, precum reumatismul, arteroscleroza, diabetul, guta, angina, anxietatea, cancerul, iar lista poate continua la nesfârşit.
Read more: Ceaiul fermentat care vă fereşte de durerile de oase: Kombucha